AKP Keçiören İlçe Başkanlığı, ilçedeki Kardeşler Ortaokulu’nun bahçesine pankart astı. Okul yönetiminin, “haberdar olmadıklarını" öne sürdüğü pankartta, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın resmi ile“Keçiören için inandığın yolda yürü” ifadeleri yer aldı

Okula AKP pankartı astılar

BirGün/Ankara

Ankara'nın Keçiören ilçesindeki Kardeşler Cumhuriyet Ortaokulu’nun bahçesine AKP Keçiören İlçe Başkanlığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın resmi ile “Keçiören için inandığın yolda yürü” ifadelerinin yer aldığı AKP logolu pankart astı.

BirGün’ün soruları üzerine okul yönetimi okula asılan pankart için "Biz bilmiyoruz, haberimiz yok” dedi. Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Keçiören Kaymakamlığı da “konuya ilişkin bir bilgilerinin olmadığını öne sürdü.” AKP Keçiören İlçe yöneticisi ise “Biz oraya pankart asmadık. Haberimiz yok bizim adımıza iş yapıyorlar” diye konuştu.

SOL PARTİ: SÖKÜP ATACAĞIZ

SOL Parti Keçiören İlçe Örgütü’nden okula asılan AKP pankartına ilişin yapılan açıklamada “Parti binamıza astığımız ‘Doğalgaz El Yakıyor Paralarımız Ensar'a gidiyor’ pankartı için tüm emniyeti seferber edenler Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okul binalarına siyasi parti pankartı asıyor. Parti devleti kurmanıza karşı biz buradayız ve o pankartı da söküp atacağız” denildi.

REKLAM ALANI OLARAK TAHSİS ETMİŞLER

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de “Parti devletinin okul bahçelerine kadar indiğinin son örneği. Keçiören’de MEB’e bağlı Kardeşler Cumhuriyet Ortaokulu'nun bahçesini AKP’ye reklam alanı olarak tahsis etmişler. Okullar siyasi propaganda yeri olamaz, sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalıdır” açıklaması yaptı.