Elini eğitimin üzerinden çekmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, salgını tanımadı. Salgın tehdidi nedeniyle aylarca okullarına gidemeyen çocuklar, Diyanet’in, “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında camilerde bir araya getirildi.

Okulda yasak, camide serbest

Mustafa M. BİLDİRCİN

DEV bütçesi ve bütçesinden yaptığı yüksek harcamalarla tartışılan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın eğitim alanında etkisi artıyor. Okullardaki yüz yüz eğitime ara verilmesine neden olan Covid-19 salgını da Diyanet İşleri Başkanlığı’nın cami buluşmalarına engel olmadı. Çok sayıda kentte okul çağındaki çocuklar, “Gençliğe Değer Projesi” kapsamında çeşitli nedenlerle camilere toplandı. Koronavirüs ile mücadele tedbirleri kapsamında eğitim dijital platformlara taşınırken Diyanet, bazı kentlerde yüz yüze etkinlikler gerçekleştirdi.

Ülkenin hemen hemen her bölgesinde gerçekleştirilen etkinliklerden biri de Bolu’daki etkinlik oldu. Bolu Hacı Emin Efendi Camii’nde, Gerede İlçe Müftüsü Abdurrahman Şenoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen etkinliğe 10’un üzerinde öğrenci katıldı. Yaşları 10 ila 15 arasında değişen ve “Gençliğe Değer Projesi” çalışmaları için camide bir araya getirilen öğrencilere Diyanet’in, “Geçerken” isimli dergisi dağıtıldı.

Bolu’daki çalışmaların bir benzeri Zonguldak’ta da yapıldı. İl Müftülüğü, proje kapsamında her hafta farklı bir camide gençlerle buluşma kararı aldı. Diyanet İşleri Başkanlığı’nın, “Her din görevlisi en az 10 gencimiz ile ilgilenecek” hedefi doğrultusunda gerçekleştirilen çalışmalar için çocuklar yine, camilere taşındı.

Van’da gerçekleştirilen etkinlikler ise “Muhterem Diyanet İşleri Başkanımız Ali Erbaş hocamızın tensipleri ile başlatılan, ‘Gençliğe Değer Projesi’ kapsamında görevlilerimiz camilerde gençlere rehberlik etmeye devam ediyor” ifadesi ile duyuruldu. Proje kapsamında sohbet programları, kitap okuma halkaları ve “Muhtelif kültürel etkinlikler” gerçekleştirildiği bildirildi. Programların, “Maske ve fiziki mesafe kurallarına dikkat edilerek” sürdürüldüğü belirtildi.