Okullar cemiyete teslim edildi

Berkay SAĞOL

Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen ve 22 Ekim’de uygulamaya girecek olan Marifet Okulu Eğitim Programı’nın tanıtımı için izin verdiği ortaya çıktı. İlim Yayma Cemiyeti Çanakkale Şubesi tarafından dilekçe yazılarak yapılan başvuruya Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürü Murat Büyük tarafından onay verildi.

Cemiyet, tanıtım kapsamında, il genelindeki ortaokul ve liselerde sınıflarda program sunumu, okullara afiş asımı ve öğrencilere bildiri dağıtımı yapacak. Hazırlanan bildiride Marifet Okulu, “Ortaokul öğrencilerinin manevi ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla rehberlerin öncülüğünde yapılan eğitim çalışmasıdır” ifadeleriyle tanıtıldı. Program içeriğinde ise Kur’an-ı Kerim, Adap Sohbetleri, İlmihal Bilgisi gibi dersler yer alıyor.

Verilen izne tepki gösteren Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı Yasin Hacımusalar, “Bildiğimiz kadarıyla okullarda verilecek eğitimin çerçevesi belli. Kapsamı, müfredatı, programı, mevzuatı vs. son derece açık. Verilecek eğitimin çerçevesini düzenleme yetkisi de Talim Terbiye Kurulu belirliyor. Bu tarz cemaatlerin, vakıfların, cemiyetlerin veya her ne iseler okullarımızda ne işleri var? Okullar neden dini oluşumların propaganda aracına dönüştürülüyor? Bu ders dışı tanıtım/faaliyet için velilere bilgi verildi mi? Velilerin onayı alındı mı?” dedi.

Yasin Hacımusalar, Eğitim Sen Çanakkale Şube BaşkanıYasin Hacımusalar, Eğitim Sen Çanakkale Şube Başkanı

Hacımusalar şunları söyledi: “Cemaatlerle yapılan işbirliğinin ne kadar tehlikeli boyutlara varabildiğini deneyimlemiş olmamıza rağmen, her seferinde aynı şeyi yapıp farklı sonuç beklemek gibi bir yanılgının içinde olunduğu apaçık ortadadır. Eğitim Sen olarak her zaman dediğimiz gibi bu tarz yapıların ellerini okullarımızdan çekmesini istiyoruz. Çanakkale Milli Eğitim Müdürlüğü’ne okullarımızı bu yapılara alet etmekten vazgeçmesi için çağrıda bulunuyoruz. Laik ve bilimsel eğitim bütün dünyada en gelişmiş eğitim sistemlerinin temel ve evrensel yapıtaşıdır.”