Bilal Erdoğan’ın yaptığı toplantıların ardından AKP Sarıyer teşkilatı da ilçe milli eğitim müdürü, okul müdürleri ve okul aile birliği yöneticileriyle toplantı düzenledi. Eğitim Sen tepki gösterdi

Okullarda AKP propagandası

AYDIN DEMİR aydindemir@birgun.net

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın il il dolaşıp imam hatip müdürlerini toplamasının ardından, İstanbul’da AKP Sarıyer teşkilatı da harekete geçti. AKP Sarıyer teşkilatı, 13 Mayıs’ta ilçedeki Eğitim Bir Sen üyesi okul müdürleri, müdür yardımcıları ve okul aile birliği yöneticileriyle birlikte Büyükdere’deki Rizeliler Vakfı Dayanışma Derneği’nde toplantı düzenledi.

‘PROPAGANDA ALANI'
“Okullardaki AKP kadrolaşmasıyla okulların AKP mahalle teşkilatına dönüştürüldüğünü” ifade eden Eğitim Sen İstanbul 3 No’lu Şube Başkanı Hüseyin Tosu, “Önce Beyoğlu Belediye Başkanı Misbah Demircan tarafından Sütlüce’de AKP organizasyonu gibi düzenlenen piknikte AKP’li milletvekili adayları velilere, öğrencilere ve müdürlere propaganda yaptı ve oy istedi. Ardından geçen çarşamba günü okul yöneticileriyle birlikte Sarıyer’de toplantı yapıldı” dedi.

“AKP teşkilatı tarafından seçime yönelik gerçekleşen toplantılardır bunlar” diyen Tosu, ‘’2013-2014 eğitim öğretim dönemi sonunda okul müdürlerinin, müdür yardımcılarının, şube ve ilçe milli eğitim müdürlerinin neredeyse tamamı, yapılan yönetmelik değişikliği ile görevlerinden alındı. Bu kadrolara AKP’ye yakın sendikalardan Eğtim Bir Sen’li üyeler atandı. O süreçte ifade etmiştik. Bu değişiklikle okulları rahatça kullanabilecekleri, siyasi propaganda yapabilecekleri alanlara dönüştürdüler’’ şeklinde konuştu.

‘ÇOCUKLAR ALET EDİLİYOR'
‘’Milli Eğitim Bakanlığı ile hiç ilişkisi olmayan siyasal çıkarları için hareket eden bir teşkilat, çocuklarımızı, öğrencilerimizi kendi politikalarına alet etmeye çalışıyor. Bunu kabul etmek mümkün değil’’ sözleriyle tepkisini dile getiren Tosu, “TÜRGEV’in eğitim ve öğretimdeki sorunları çözmek için müdürlerle toplantı yapması ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın buna sessiz kalması, AKP ilçe teşkilatlarının ilçe milli eğitim müdürlerini, okul müdürlerini, okul aile birliği yöneticilerini toplantıya davet etmesi ve AKP’nin propaganda yapması kabul edilemez. Bu yaşananlar tamamen eğitimin içinin boşaltılması, kendi siyasal amaçlarını gerçekleştirmek için bir araca dönüştürmelerini ifade ediyor” dedi.

‘HER YOL MÜBAH'
Tosu şöyle konuştu: ‘’Kazanmak için her yol mübah diyorlar ve ellerindeki bütün kamu kurum ve kuruluşlarını amaçlarını gerçekleştirmek için kullanıyorlar. Özellikle eğitimin bu amaç için kullanılması çocuklarımız ve gelecekleri açısından büyük bir tehlikeye işaret ediyor. Buna  sessiz kalınmamalı. Toplumsal muhalefet ve odaklarının eğitimin bu şekilde muhafazakarlaştırılmasına ve siyasallaştırılmasına karşı durması gerektiğini ifade ediyoruz.’’