Okullarda farkındalık eğitimi: Flört şiddeti

FMV Ayazağa Işık Lisesi - Fen Lisesi Rehberlik ve Psikolojik Danışma Servisi, Rehberlik Buluşmaları kapsamında 12 Kasım 2019 Salı günü, Cinsel Şiddetle Mücadele Derneği iş birliği ile “Flört Şiddeti” temasını gündeme aldı.

Eğitim uzmanları Merve Karabulut ve Nurgül Öz, sınıflarda gençlerin duygusal ilişkilerdeki baskı, kontrol, şiddet davranışlarını eşitlikçi bir bakış açısıyla değerlendirebilmelerini; ilişkiyi güvensiz bir noktaya taşıyacak uyarı işaretlerini önceden fark edebilmelerini sağlamak amacıyla “Güç Değil, Eşitlik!” temalı bir etkinlik gerçekleştirdi.

Gençlerin farkındalıklarını arttırmak amacıyla okula davet edilen uzmanlar; ilişkilerdeki güç eşitsizliklerini ve bu durumun ilişkiyi nasıl etkileyebileceğini, bir ilişkiyi güvenli ve güvensiz yapan özelliklerin neler olduğunu, her ilişkinin biricik ve her bireyin ihtiyaçlarının birbirinden farklı olduğunu anlattı. Ayrıca, ilişkileri daha güvenli ve sağlıklı hale getirebilecek somut öneriler vermiş, birine güvenli gelen bir davranışın bir başkasına zarar verebileceğini fark etmenin önemini vurguladılar.