Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, “Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz” yazılı hadislerin ve çeşitli şekillerin bulunduğu panoları ilçedeki okullara dağıttı. Eğitim Sen panoların kaldırılması için harekete geçti

Okullarda hadis yazılı panolar: Mümin iki defa ısırılmaz

SERBAY MANSUROĞLU serbaymansur@birgun.net

Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Kutlu Doğum Haftası etkinliği kapsamında üzerinde İslam’ın Sünni değerlerine uygun mesajlar içeren ve şekiller çizilen panolar hazırlattı. Bayrampaşa Belediyesi sponsorluğunda hazırlanan panolar ilçe genelindeki okullara dağıtıldı. Okullara dağıtılan panolar okul yönetimleri tarafından da koridorlardaki duvarlara asıldı.

TEK MEZHEP DAYATMASI
“Allah’ın en sevdiği amel vaktinde kılınan namazdır, Allah için duadan daha değerli bir şey yoktur, Namaz müminin inancıdır, En hayırlımız Kuran’ı öğrenen ve öğretendir, Mümin bir delikten iki defa ısırılmaz” yazılı mesajlar olan panolar tek mezhebin değerlerinin çocuklara dayatıldığı gerekçesiyle tepkilere neden oldu.

PANOLAR KALDIRILMALI
Eğitim Sen 4 No’lu Şube Sekreteri Özcan Günay, geçen hafta İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bir yazı yazarak söz konusu panoların kaldırılmasını istedi. Günay, Anayasa’daki ‘Din ve Vicdan Hürriyeti’ ile Milli Eğitim Temel Kanunu’nda ırk, dil, din ayrımcılığına karşı maddeyi ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliği’nde yer bulan ‘koridor düzeni’nin nasıl olması gerektiğini hatırlattı.

‘İLKELERLE ÇELİŞİYOR'
Günay, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ilettiği yazısının bir bölümünde şu ifadelere yer verdi: “İlçenize bağlı olan okullarda ‘Değerler Eğitimi’ adı altında, değerler eğitimi ile ilgisi olmayan panolar asılmaktadır. Panoların içeriği belirli bir inanışın tüm eğitim sistemindeki bireylerin değerleri gibi yansıtılmaktadır. Panoların içerikleri de eğitimin laiklik, eşitlik ilkeleriyle çelişmektedir. Panolar ayrımcılığı derinleştirmekte, değerler eğitimi adı altında öğrencilere Müslümanlığın Sünni mezhebinin değerleri anlatılmaktadır. Okul ortamları (kamu binaları) toplumun tüm kesimlerine aynı mesafede olmalıdır.’’