İzmir'in Çiğli ilçesindeki Ali Şir Nevai ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Mustafa Keskin okullarında patates yüklü kamyonlar okul bahçesine park ettiği görüntülendi.

Okulları patates deposuna çevirdiler

İzmir'in Çiğli ilçesindeki Ali Şir Nevai ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Mustafa Keskin okullarında patates yüklü kamyonlar okul bahçesine park etti. Patateslerin okullara depolandığı iddia edildi, ancak İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İzmir'de hiçbir şekilde patates dağıtımıyla ilgili herhangi bir çalışmamız yok" dedi.

ANKA'da yer alan habere göre Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından Toprak Mahsulleri Ofisi aracılığıyla ihtiyaç sahibi yurttaşlara dağıtımı yapılan patateslerin bir kısmının bazı okullarda depolandığı iddia edildi. İzmir Çiğli Ali Şir Ortaokulu ile Balıkesir'in Burhaniye ilçesindeki Mustafa Keskin okulunun bahçesinde patates yüklü kamyonların bulunduğu görüntüler ortaya çıktı.

YAHŞİ: PATATES DAĞITIMI ÇALIŞMAMIZ YOK

Okul bahçesindeki kamyonları gören yurttaşlar "Patatesler okul içerisine taşınıyor" yorumunu yaptı. Ancak ANKA Haber Ajansı’nın ulaştığı İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, "İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak hiçbir şekilde patates dağıtımıyla ilgili herhangi bir çalışmamız yok. Konuyla ilgili bilgim yok" diye konuştu.

BAKAN PAKDEMİRLİ AÇIKLAMIŞTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli kısa süre önce "Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılması amacıyla, Toprak Mahsulleri Ofisini patates ve kuru soğan tedariki ve dağıtımı için görevlendirdik. 81 ilimizde, toplam 40 bin ton patates ve 10 bin ton kuru soğan dağıtımı gerçekleştirdik" açıklamasını yapmıştı.