Dini vakıfların etkinlik düzenlemesine izin verilen okulların kapısı bu kez de AKP Gençlik Kolları’na açıldı. Örgütün düzenlediği fotoğraf sergisinin okullarda tanıtılmasına olanak sağlanarak, öğrencilerin ders saatlerine denk gelen etkinliğe katılmasına izin verildi

Okulların kapısı AKP’ye açıldı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

İşbirliği anlaşmalarıyla dini vakıf ve derneklere okullarda faaliyet yapma izni veren Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okulların kapısını bu kez de AKP Gençlik Kolları’na açtı. Trabzon Merkez Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, AKP Ortahisar Gençlik Kolları’nın düzenlediği fotoğraf sergisinin ilkokullar dahil ilçedeki tüm okullarda tanıtılmasına izin verdiği ortaya çıktı. Trabzon Merkez’deki 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda düzenlenen sergi için okullarda tanıtım yapılmasına olanak sağlandı.

AKP Gençlik Kolları, “Dünya İnsan Hakları Günü” dolayısıyla 81 ilde fotoğraf sergisi açtı. Etkinlik kapsamında Trabzon Merkez’de yapılan organizasyon için okullara talimat yazısı gönderildi. Ders saatlerine denk gelen sergiye ilişkin Ortahisar İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükür Köse imzasıyla okullara gönderilen yazıda, “Öğrencilerin ziyaret etmeleri müdürlüğümüzce uygun görülmüştür” ifadelerine yer verildi. Kaymakamlık oluruyla okul yönetimlerine ulaştırılan yazıda, AKP Gençlik kolları üyelerinin okullarda, “Eğitim ve öğretimi aksatmadan” etkinliğin tanıtımını yapabileceği belirtildi.

“İdeolojik amaçlarla kullanılamaz”
Eğitim kurumlarının ideolojik amaçlar doğrultusunda kullanılamayacağının altını çizen Eğitim Sen Genel Başkanı Feray Aytekin Aydoğan, “Okullarımız, yurtlarımız ve üniversitelerimiz öğrencilerimize, velilerimize, eğitim ve bilim emekçilerine ait alanlardır. Eğitim alanları kamusal alanlardır ve halkındır” sözleriyle Milli Eğitim Müdürlüğü’nün kararına tepki gösterdi.

okullarin-kapisi-akp-ye-acildi-542934-1.



Aydoğan, Hükümetin ideolojik anlayışının Milli Eğitim Bakanlığı ile vakıf ve dernekler arasında imzalanan protokollerle öğrencilere dayatıldığını belirtti. Öğrencilerin bir siyasi partinin düzenlediği etkinliğe katılmalarına Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından onay verilmesine dikkati çeken Aydoğan, “Bakanlığın, öğrencilerin siyasi parti adıyla düzenlenen etkinliğe katılımına dair verdiği, ‘Olur’, bu dayatmanın sürdüğünü göstermektedir” diye konuştu. Eğitim kurumlarını ideolojik amaçlarla kullananların suç işlediğini belirten Eğitim Sen Başkanı, “Kamudan ve kamusal alanlarımızdan, öğrencilerimizden elinizi çekin’ diyerek okullarımıza, öğrencilerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.