Okulların kapısı, ‘Namaz Platformu’ için açıldı

MUSTAFA MERT BİLDİRCİN

Milli Eğitim Bakanlığı, dini vakıf ve derneklerin okullarda öğrencilere yönelik faaliyet yürütmesine olanak sağlamayı sürdürüyor. Kendilerine, “Namaz gönüllüleri” diyen ve “Namaz kılmayan insanların namazla buluşmasını sağlamak” amacıyla kurulan Namaz Platformu üyelerinin, Türkiye’nin birçok yerinde öğrencilere yönelik etkinlik düzenlemesine izin verildi.


İktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Akit yazarı Abdullah Yıldız’ın sözcülüğünü yaptığı platformun okullarda düzenlediği bazı etkinlikler için kaymakamlıklardan izin alınmadığı da öne sürüldü. Platform üyelerinden Muhammed Mansur Vanlıoğlu, Karatay İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü İbrahim Erdem Gülcü’nün daveti ile öğrencilere seminer verdi.

TAKKELİ ETKİNLİK DÜZENLENDİ

Şube Müdürü Gülcü, Karatay Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde düzenlenen sempozyuma Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü’nü vekaleten katıldı. Cuma günü gerçekleştirilen etkinlikte öğrencilere, “Namazın Önemi ve Değeri” konulu sunum yapan Vanlıoğlu, sunumun ardından ilçe milli eğitim müdürlüğünce ödüllendirildi. Vanlıoğlu’nun okulun salonunda düzenlenen etkinliğe takke ile katılması dikkati çekti. Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü Gülcü’ye, “Günün anısına” Mevlana’nın Mesnevi isimli eserinde yer alan sözlerinden derlenen renkli kartlar hediye edildi.

PLATFORM SINIFLARA KADAR GİRDİ

Üyeleri arasında İsmailağa Cemaati’nden çok sayıda ismin yer aldığı platform, Konya’nın yanı sıra birçok kentteki okullarda da etkinlik gerçekleştirdi. Platformun, öğrencilere yönelik etkinliklerinden bazıları şunlar oldu:

♦ Platform “hocası” Kamil Çakır, Bitlis İhsaniye Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, “Geçmişini Bil Geleceğini Planla ve Hayal Et” konulu konferans düzenledi.

♦ Platform üyeleri, TÜGVA’nın düzenlediği etkinlik kapsamında derneğin İstanbul Üsküdar’daki şubesinde öğrencilere, “Namaz bilinci”ni anlattı.

♦ Dernek, Kocaeli’nde sınıflara kadar girdi. İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde, dernek öncülüğünde, “Peygamberimiz Güzel Ahlakı” başlıklı sohbet tertip edildi.

♦ Fethiye Mehmet Akif Ersoy Hafızlık ve Proje İmam Hatip Ortaokulu velilerine dernek üyelerince, “Çocuklarımıza Namazı Nasıl Sevdirelim?” isimli kitap dağıtıldı.

cukurda-defineci-avi-540867-1.