Okur mektubu: ‘Kadınlar burada!’

kadinhikayeleri@birgun.net adresine gönderdiğiniz okur mektupları sizin sayfanızda sizlerle buluşuyor. Hacettepe Üniversitesi 3’üncü sınıf öğrencisi olan sevgili okurumuz İrem Kartalcık’ın gönderdiği mektup şöyle:

“Kadınlar olarak yüzyıllardır süren görünürlük mücadelemizin meyvelerini topladığımız şu dönemde tahmin edersiniz ki çoğu basılı medyanın ‘vermediği’ yeri yadsınamaz. Bu noktada BirGün Gazetesi’nin ‘kendimize ait olan’ Kadın Sayfası mücadelemizin çok büyük destekçisi.Kadınların evden, tarlalara; futbol sahalarından, ofislere ve aslında dünyanın her noktasında olan varoluş çabası ve umut öykülerini her hafta sayfalarımıza taşıyan BirGün Gazetesi; ülkemizde kadın cinayetleri haberini dahi yapmaya çekinen gazetelere çok büyük bir örnek teşkil etmekte. Gazeteciliğin maruz kaldığı baskıya boyun eğmeyip olması gerekeni yazıyor, haber içerikleri ve başlıklarıyla sesimizi, isyanımızı, kahkahalarımızı herkesin evine taşıyor...
Haberlerinde kadınları ve toplumsal cinsiyet eşitliğini, İstanbul Sözleşmesi’ni tehlikeli olarak gösteren diğer gazetelere karşın, BirGün kadınların ve eşitlik adına mücadele eden insanların yaşadığı problemleri yazmakla beraber yaptıkları güzel işlerin haberlerini bize en güzel şekilde ulaştırıyor. Umut, ışıldıyor. Umut tüm kadınların ruhuna taşınıyor.

‘SALONLARA SIĞMIYORUZ SOKAKLAR BİZİM!’

Yapılan onca müdahalelere rağmen 25 Kasım’larda, 8 Mart’larda, onur haftalarında meydanlarda dolup taşıyor, isyanımızı tüm dünyaya yayılıyor.

Gazete sayfalarının sesi var, hepsi bize farklı şeyler fısıldıyor, bazıları nefret kusuyor ya da bağırıyor. Kadın tanımını dahi erkek üzerinden yapıyor. Kadın direnişinin sesini taşımanın ne kadar zorlu olduğunu sosyal medyada kamuoyu oluşturmaya çalışırken gördük. Bu anlamda Kadın Sayfası sesini yükseltiyor. ‘KADINLAR BURADA!’ diyor.

Buradayız, hep vardık. “Her evdeyiz, insan ırkının yarısıyız. Hepimizi durduramazsınız!” Üniversite sıralarında varız, çalıştığımız tarlalarda varız, iş yerlerinizde yan masanızdayız, uzaydayız. Sesimizi duyacak ya da duymazdan gelemeyeceksiniz, her zaman yanı başınızdayız.

Biz sırtında kız kardeşinin tabutunu taşımış kadınlarız, mücadelemizin gücü önünde; birliğimiz önünde kimse duramayacak. ‘Kahkaha atan kadın tahrik eder, anne olmayan kadın yarımdır’ gibi söylemlere kahkahamızla, anne olmasak da tam oluşumuzla en güzeli cevabı vermeye devam edeceğiz. Sosyal medyada, okul kantinlerinde, gece yarısı sokakta, mini eteklerimizle, her yerde ve her koşulda.”