Okurlarımızla olan buluşmamızdan çıkan sonuçları internete koymuş olmamıza karşın, üzerine biraz daha konuşmak...

Okurlarımızla olan buluşmamızdan çıkan sonuçları internete koymuş olmamıza karşın, üzerine biraz daha konuşmak, fikir yürütmek önemli. Örneğin Edirne'den okurlarımız mektubundan anlıyoruz ki; gazetemizden genel bir hoşnutluk duyuluyor ve bu durum diğer bütün toplantılarımızın da ortak sonucu ama ortaklaşılan bazı vurguları burada belirtmek gerekiyor.

EDİRNE: ELEŞTİRİ DE VAR ÖVGÜ DE...
1-Böyle bir gazete(miz) olduğundan dolayı mutluyuz, devamı mutlaka gerekli. 2-Farkh seslerin rahatlıkla ifade edildiği bir gazete olması anlamı da önemlidir. 3-Abonelik deneyimi büyük bir fiyaskoydu ve bu başarısızlık üzerine okura gereken açıklayıcı bilgi dahi verilmedi. Bir çok okur küstürüldüğü gibi, illerde bu örgütlenmeyi sağlayan kişiler de güvenilirlik sorununu yaşadı (Bu noktada bütün okurlarımıza hak veriyoruz hatta Fethiye'den kampanyayı yürüten dostlarımız hâlâ gerginler. Ama bunu giderebilmek için gazetede mektup yayımladık, internette özür diledik, bir türlü olamadı. Bir kez daha yazıyorum; geçmişi bütün yanlarıyla telafi etmek her zaman mümkün ve kolay olamıyor. Her deneyim bizi ve ilişkilerimizi geliştiriyor. Lütfen gazetenin o dönemki işletme yönetiminin anlayışına verin artık... Durum tespiti ve sıkıntı kabul, ama giderilmesi için daha zorlamayınız lütfen... Yapılabilecek olanlar bu kadar. AG)... 4-Dış çevremizde gazeteye yönelik dışlayıcı ve olumsuz tavır giderilemedi. 5-Köşe yazarlarının sürekli değişmesi izlemeyi zorlaştırmaktadır. İnternet üzerinden yapılan okuma bir kıstas olabilir ve en çok okunan köşe yazarları kalıcı halde, daha sık yazı yazabilir. Çok yazar varmış havası köşe yazarı enflasyonu yaratmaktadır. Edirne Tabip Odası lokalinde yapılan toplantıyı Metin Özaydınlık ve Ziya Gökerküçük raporlaştılar. Teşekkürler.

KAYSERİ: TAŞRADA KONSER ÖNERİSİ
Kayseri BirGün Okurları toplantısı, Emirgân Çay Bahçesi'nde yapıldı. Toplantıya, Halim Şafak, Umut Türkmen, Mustafa Öcal, Mustafa Başpınar ve toplantıyı öneren İlhan Aktaş katıldı. Rapor da Aktaş'tan; "Toplantı öncelikle merhaba demek adına güzel bir başlangıç oldu. Genel olarak, gazetenin çıkışından bu yana, hataları, acemilikleri, umut veren yönleri ve geleceği konuşuldu. Kayseri'de gazete adına neler yapılabileceği yolunda beyin cimnastiği yapildi. Genel olarak önerileri sıralarsak; ı-Gazetenin öncelikle maddi problemlerini çözmek amacıyla, yerellerde, İstanbul'daki düzenlenecek konser gibi, yerel sanatçıların da katkılarıyla şenlikler düzenleyip, geçici maddi çözümler üretmek iyi olacak. 2-Gazetenin daha verimli bir gazete olması için, Anadolu'dan gelen yazı ve haberlere öncelik verilmesi. 3- Gazeteyi vakfa devretmek olumlu bir adım olarak düşünüldü. Vakfın alt yapısı sağlanmadan acele bir karar verilmemesi düşüncesi ortaya kondu (Bu kimi toplantılarımızda önerildi ama hiçbir girişim olmadığı bilinmeli. Vakıf işi yasanın bugünkü haliyle ciddi zor bir girişim olur. AG). 5-Geçti-ğimiz günlerde meydana gelen, marul yemek için hayatını kaybeden 4 çocuk ile ilgili bir yazı hazırlanmasına karar verildi (Yazıyı heyecanla bekliyoruz. AG).

BARTIN BULUŞMASINDAN KOMİTE ÇIKTI
Buluşmayı kaleme alan Rıfat Şen dostumuz, "Toplanamayız, az oluruz, olur mu ki becerenleyiz vb. derken nihayet bir araya geldik. 14 kişiyle: Dursun Demir, Kemal Şimşek, Rasim Şahin, Vasfı Yüksel, Mustafa Özkurt, Mehtap ve Hüseyin Koç, Zuhal Demirel, Sefer ve Orhan İn-cereis, Mehmet Bilgin, Recep Aydın ve Ahmet İhsan Mutlu ile buluştuk... Belediye Sosyal tesislerinde, kendisi de okurumuz olan Recep'in Çay Bahçesinde... Sonuçta şu konularda görüş birliğine vardık: 1- Yazarların dilleri fazla entel-lektüel (Nazım Alpman ve L.Doğan Tılıç hariç), 2- Okurların yaş ve eğitim ortalaması yüksek. 3-Gençleri ilgilendirecek bir sayfa veya köşe (acilen) 4- Biraz daha bol resim, çarpıcı ve anlaşılır başlıklar. 5- Bulmacalar tekrar tekrar verilmesin (verilse bile iki veya üç gün sonra değil). 6- Eskiden olduğu gibi küçük kitapçıklar zaman zaman ek olarak verilmeli. 7- Spor sayfasında daha çok haber. 8- Haberler artık biraz daha "Ba-tı"dan olsun. Ayrıca 3 Kişilik Bartın okur yürütmesi seçtik."

Rıfat beye teşekkür ediyoruz. Katılımcıların istemleri yönünde çekidüzen vermek ve düşünmek mümkün ama bazı olurlarımız bambaşka işaretlerin belirmesine bağlı. Neye; niye dikkat edeceğiz konusunu ezbere biliyorum ama yapılabilirliği için bi'miktar daha sabır. Çünkü çalışanlarımızın sayısı bu kadar. Artırmak da ciddi maliyet istiyor. Çalışanlarımızın üç kişilik çalıştıklarını belirterek... Bartınlılar'a teşekkürler...

Gelecek hafta Edirne ve diğer buluşmalarımızdan gelen toplu öneri ve eleştirileri üzerinden devam edeceğiz... Herkese esenlikler...