Google Play Store
App Store

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçakta bir yolcu, kendisinin 10 bin TL'ye, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını söyleyerek bağırmaya başladı.

Kaynak: İHA-ANKA
Olay çıkarıp "Benim 10 tane fabrikam var" diyen yolcu uçaktan indirildi
FOTOĞRAF: İHA

Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul-Londra seferini yapan uçakta bir yolcu, kendisinin 10 bin TL'ye, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını söyleyerek bağırmaya başladı. Kabin memurlarına hakaret ve küfür eden, kendisini sakinleştirmeye çalışan polislere de "Benim 10 tane fabrikam var" diyerek kendisine dokunamayacağını söyleyen yolcu uçaktan indirildi.
THY uçağı, İstanbul Havalimanı'ndan İngiltere'nin başkenti Londra'ya gitmek üzere yolcu alımına başladı.

Uçağa binen B.G. isimli yolcu, kendisinin 10 bin TL'ye, yanındaki yolcunun ise 4 bin TL'ye bilet aldığını iddia ederek bağırmaya başladı. Diğer yolcu ile yan yana oturmayacağını söyleyen B.G., kabin memurlarına hakaret ve küfür etti. İhbar üzerine uçağa gelen polis memurları yolcuyu sakinleştirmeye çalıştı. "Benim 10 tane fabrikam var" diyen şahıs, polislere kendisine dokunamayacaklarını söyledi. Yolcu daha sonra uçaktan indirildi. Uçaktan inen şahıs çevreye rahatsızlık vermeye devam edince para cezası uygulandı. Anksiyete bozukluğu olduğu öğrenilen şahıs, polis ekipleri tarafından ailesine teslim edildi.

BAKAN'DAN AÇIKLAMA: HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu, İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret eden şahıs için açıklamada bulundu. Bakan Uraloğlu, sürecin hukuki olarak takipçisi olacaklarını belirtti.

İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret eden şahsın görüntülerinin sosyal medyada yayılması sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu'dan açıklama geldi. Bakan, X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"TK1983 İstanbul-Londra seferini yapan THY uçağında kabin çalışanlarına yönelik hakaret içeren olumsuz davranışı en sert şekilde kınıyorum. Hiçbir gerekçe bir kadın çalışana yönelik bu şekilde gayri ahlaki bir yaklaşımı meşru gösteremez. Olaya müdahale eden Emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyor; kabin ekibimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hukuki sürecin takipçisi olacağımızın da bilinmesini istiyorum."