İstanbul'da kısa süre önce yayın hayatına başlayan eski bakanlardan Cavit Çağlar'ın ortağı olduğu Olay TV, kapandı. Ekranı kararan Olay TV'nin sosyal medya ve internet sitesindeki ismi değişti.

Olay TV ismini değiştirdi

26 günlük yayın hayatının ardından ekranları kararan Olay TV'nin sosyal medya ve internet sitesindeki ismi değişti.

Daha önce @olaytvcom sosyal medya hesabını kullanırken yeni hesap adı @tvhabericom olan kanal, internet portalını da tvhaberi.com adresine taşıdı.

Konuya ilişkin TVhaberi.com'un haberinde "haberciliğin fabrika ayarlarına dönüş süreci tvhaberi.com'da devam edecek" denildi.

olay-tv-ismini-degistirdi-822052-1.

***

NE OLMUŞTU?

İş insanı Cavit Çağlar'ın ortağı olduğu Olay TV, Bursa'daki merkezini İstanbul'a taşıyarak 30 Kasım 2020 tarihinde yeniden yayına başlamıştı.

Çok sayıda deneyimli gazeteciyi kadrosuna katan kanal, siyasi iktidarın uyguladığı baskı sonucu yalnızca 26 gün yayında kalarak 25 Aralık Cuma günü ekranını karartmıştı.

Çağlar ise, "İktidardan hiçbir baskı görmedim, yayınları durdurma kararını tamamen kendi kendime verdim" açıklamasını yapmıştı.

Çağlar, "Bu arkadaşlar diğer partilerin grup konuşmalarından küçük bölümler yayınlarken tutup da HDP’nin grup toplantısının tamamını verince bu beni çok rahatsız etti. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne meydan okuma olarak algıladım. O nedenle devam etmeme kararı aldım" demişti.