Olay TV’nin kısa süren yayın hayatında genel yayın yönetmenliği görevini üstlenen Süleyman Sarılar, kanalın hangi partiye ne kadar süre ayırdığına ilişkin istatistikler yayımladı. AKP’ye 766, HDP’ye 51 dakika süre ayrıldığını aktaran Sarılar, “Sahi niye kapattırdınız?” diye sordu.

Olay TV’nin hangi partiye ne kadar süre ayırdığı açıklandı: Sahi neden kapattırdınız?

Kısa bir süre önce kapanan Olay TV'nin 26 günlük yayın hayatında genel yayın yönetmenliğini yapan Süleyman Sarılar, kişisel Twitter hesabında partilere ayırdıkları süreyi paylaştı.

AKP'ye 766 dakika, HDP'ye ise 51 dakika ayırdıklarını aktaran Sarılar, "Rakamlar ortada. Sahi neden kapattırdınız?" diye sordu.

Sarılar’ın paylaştığı bilgilere göre Olay Tv, CHP’ye 605, MHP’ye 194, İYİ Parti’ye 72 dakika ayırdı. Sarılar, paylaştığı bilgilere, “Yukarıdaki rakamlar parti genel başkanlarının kamuoyuna açık canlı yayın konuşmalarıdır. Süreler bu yüzden farklıdır” notunu düştü.

NE OLMUŞTU?

İş insanı Cavit Çağlar'ın yüzde 100 lisans hakkına sahip olduğu Olay TV, iş insanı Hüseyin Köksal'ın sermaye koymasıyla 30 Kasım'da yayın hayatına başlamıştı.

Kanal sadece 26 gün yayında kalabilmiş, 25 Aralık'ta ekranı kararmıştı. Son programda yayına çıkan Süleyman Sarılar, süreçle ilgili bilgi vermiş ve Cavit Çağlar'ın kendisine baskı altında olduğunu söylediğini aktarmıştı.

Çağlar ise ekranın karardığı akşam “Olay TV yayın ekibinin yaptığı yayınlar beni rahatsız etti” diyerek kanalı kendisinin kapattığını ima etmişti. Süleyman Sarılar ise 26 günlük yayın boyunca Çağlar'ın her hangi bir rahatsızlığını dile getirmediğini söylemişti.