Galatasaray ilk yarısında sakatlıklar nedeniyle üç oyuncu değişikliği hakkını kullandığı maçta Bursaspor’la 1-1 berabere kaldı

Seyrantepe'de haftanın galası... Bir tarafta Galatasaray, öbür köşede Bursaspor... Şampiyonlar Ligi arifesinde ev sahibi üç puan kovalıyor. Sezona kötü başladıktan sonra sahasında Ankaragücü'nü yenerek galibiyetle tanışan deplasman ekibi ise İstanbul'dan puanla dönmeyi hedefliyor.

Milli ara sonrası Aslan cephesinde hafif sakatlıklar dikkat çekiyordu. Oynarlar mı diye merak edilen Belhanda ile Garry Rodrigues ilk 11'deydi. Schalke sınavı öncesi Fatih Terim Sinan'la başlıyor, Eren'i riske etmiyordu. Hafta içinde sözleşmesini uzatan tecrübeli hoca çimlere sürdüğü kadroyla sonuca erken gitmeyi düşünüyordu. Evdeki hesap bakalım çarşıya uyacak mıydı...

Santra öncesinde Timsah'ın gol istatistiği dikkat çekiyor. Ligin en az atanı da onlar, en az yiyen ikinci ekibi de... Maçları iyi kilitleyen Samet Aybaba'nın talebelerinin özellikle bu sezon 0-0'ı iyi oynamayan Cimbom karşısında nasıl bir savunma yapacağı merak konusu; tabii bir de pres yemesi muhtemel ve pasla çıkması zor görünen takımı, Yusuf ve Tunay gibi hızlı isimlerin ileriye taşıyıp taşıyamayacağı...

Dengeli başlayan mücadelede Bursaspor ilk bölümde önde basıyordu. Dakikalar 20'yi gösteriyordu ki Cimbom iki değişiklik yapmıştı. Sakatlan Serdar ve Feghouli çıkmış, Maicon ve Eren girmişti. Terim'in geriye tek hamle şansı kaldı derken, 40'ta o da bitmişti. Fernando'nun yerine Selçuk oyundaydı. İlk devre istediklerini yapan yeşil-beyazlılar rakibine şans vermezken, sarı-kırmızılılar sınıfta kalmıştı. Hem lig hem, devler arenasında boy gösteren takımda bu sakatlıklar ilerisi için kırmızı alarm veriyordu.


İkinci devre belli ki çok şeylere gebeydi...

Timsah'ın üst üst kornerleriyle tansiyon artıyordu. 57'de ilk kez hızlı gelen ev sahibinde top önünde biten Ömer kötü vurmuştu. 62'de Lima Ozan'ın müdahelesiyle yerde kalınca kazanılan penaltıyı Aytaç iki taksitte gole çevirmişti. Muslera başta çıkardıysa da orta saha oyuncusu iyi takip etmişti.

69'da Tunay'ın şutu kaleyi yalıyordu. 77'de Belhanda vücut çalımını müteakip muhteşem kesiyor, Eren skoru eşitliyordu. Golden sonra Aslan müthiş bastırıyordu. İlk 60 dakika pek varlık gösteremeyen Belhanda adeta coşmuştu. Karşılaşmanın son anları tam bir heyecan fırtınasına sahne oluyor, taraflar yenişemiyordu.

Galatasaray büyük bir bölümünde döküldüğü maçtan puan çıkarmasını bildi. Golden sonraki 5 dakikayı oyunculara tekrar tekrar izletmekte fayda var. Aybaba'nın planları kusursuz işlerken, Bursaspor üç puanı alabilirdi. Aslan'da gözler Schalke'ye, kulaklar sağlık heyetine çevrilmiş durumda. Bu oyun devler arenasına yetmez!