Öldürülen IŞİD emiri Yunus Durmaz hakkında çarpıcı iddia

'Kırmızı kategorisinde' aranan ve başına 4 milyon lira ödül konulan, 4 gün önce Gaziantep'te düzenlenen operasyonda öldürülen IŞİD'in Türkiye emiri Yunus Durmaz'ın, Diyarbakır'da HDP mitingine bombalı saldırıda yer aldığı iddia edildi.

DHA'daki habere göre miting alanına girenleri görüntüleyen polis kamerası kayıtlarında, Yunus Durmaz'ın, mitingde üzerindeki bombaları patlatan IŞİD militanı Orhan Gönder ve bir kişi ile daha birlikte yer aldığı, bir gün sonra Gönder yakalanırken, kendisinin kaçtığı belirtildi.

İddiaya göre, Yunus Durmaz, 5 Haziran 2015'te HDP'nin Diyarbakır mitinginde bombaları patlatan Orhan Gönder ile Diyarbakır'a geldi ve Gönder ile miting alanına girerken görüntülendi.

HDP mitingine bomba koymaktan tutuklanan Orhan Gönder'in saat 14.32'de Akkoyunlu Caddesi üzerinde arama noktasından miting alanına girerken yanında Yunus Durmaz'ın da bulunduğu iddia edildi. Miting alanına girenleri kayda olan polis kamerasındaki görüntülere göre, Orhan Gönder'den önce üst arama noktasından geçen Yunus Durmaz'ın üzerinde siyah pantolon, beyaz gömlek ve ayağında spor ayakkabı ulunuyor. Yunus Durmaz ve yanındaki bir kişi, Orhan Gönder'in üst araması sırasında cebinden bir şey düşürüp eğildiğini görünce, durup geriye dönerek kendisini bekliyor. Orhan Gönder'in düşürdüğü şeyi yerden alıp yanlarına gelmesinden sonra Yunus Durmaz ve yanındaki kişinin Gönder ile birlikte miting alanına doğru yürüdükleri görülüyor.

Görüntü gözden mi kaçtı?
Diyarbakır'da HDP'nin mitingine yapılan, 4 kişinin öldüğü, 200'den fazla kişinin yaralandığı bombalı saldırı ile ilgili, bombayı patlattığı belirtilen Orhan Gönder ve 4 kişi hakkında, 5'er kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 6 bin 318'er yıla kadar hapis istemiyle dava açılırken, Yunus Durmaz yer almadı. Bu da soruşturma aşamasında görüntüler incelenirken Yunus Durmaz'ın gözden mi kaçtığı sorusunu gündeme getirdi.

Davanın iddianamesinde, Orhan Gönder'in miting alanına girişini gösteren kamera kayıtlarının incelenmesi bölümünde şu ifadeler yer aldı:

"Saat 14.32'de Akkoyunlu Caddesi üzerinde arama noktasından miting alanına giriş yaparak saat 14.32.49- 14.51.50 arasında seyyar tezgah arabasının başında bekledikten sonra miting alanından uzaklaştığı, bu saatten sonra bir daha miting alanında görülmediği..."

Diyarbakır'daki HDP mitingine bombalı saldırıdan bir gün sonra Gaziantep'te yakalanan Orhan Gönder ve diğer sanıklarla ilgili iddianame hazırlandı ancak yargılama henüz başlamadı.

Polis kameralarının bombacı Orhan Gönder'le birlikte miting alanına girerken görüntülediği ileri sürülen Yunus Durmaz, 4 gün önce Gaziantep'te polisin yaptığı operasyonda yakalanacağını anlayınca üzerindeki bombayı infilak ettirdi ve parçalanarak öldü.