İstanbul’da yaşayan Cansu K., boşanma aşamasında olduğu erkek tarafından şiddet gördüğünü söyleyerek yetkililere seslendi. Cansu K. “Uzaklaştırma kararı için öldürülmem mi bekleniyor?” diye sordu.

‘Öldürülmem mi bekleniyor?’
Fotoğraf: Fatoş Sarıkaya / csgorselarsiv.org

İlayda KAYA

İstanbul’da yaşayan 24 yaşındaki Cansu K., 2022 nisan ayında evlendiği 28 yaşındaki B. Ş.’ye boşanma davası açtı. B.Ş. tarafından evlendiği günden beri şiddet gördüğünü kaydeden Cansu K., “Sürekli onu aldattığımı söylüyor. Çünkü o bir madde bağımlısı. Ben de evlendikten sonra öğrendim bu durumu. Birçok şiddetinin sebebi gördüğü halisünasyonlar. Evde kimse yokken bile birinin olduğunu iddia ediyordu. Şiddet göstererek cinsel istismarda bulunuyordu” dedi. Gördüğü şiddet dolayısıyla hamileliğinin sonlandığını da söyleyen Cansu K., “Onun için şiddetin bir boyutu yoktu. Psikolojik, fiziksel her türlü şiddeti yaşattı bana” diye konuştu.

Eylül ayında boşanma davası açtığını söyleyen Cansu K., “3 kez talep etmeme rağmen uzaklaştırma kararı hala çıkarılmadı. Önceki gün emniyetten ulaştılar yeniden ifade vermemi istediler. Her ifademde uzaklaştırma kararı çıkarılmasını istiyorum. Ayrıca B.Ş.’ye elektronik kelepçe takılmasını talep ediyorum. Bana da bir cihaz verilmesini ve 200 metre yakınıma geldiğinde polis ekiplerine otomatik haber verilmesini istiyorum” dedi. Yetkililere seslenen Cansu K. “2 Aralık günü işyerimin önüne geldi. Beni tehdit etti. Çevredeki insanlar da müdahale etti" dedi.

YETKİLİLER YARDIM ETSİN

Cansu K., "Gidip hakkımda uzaklaştırma kararı almış, benim tarafımdan darp edildiğini söylemiş. Benim ona yaklaşmama izin verilmiyor ama o bana yaklaşabilir. Böyle bir şey olabilir mi? Uzaklaştırma kararı için öldürülmem mi bekleniyor? Bağımlı insanların ne derece zarar verebileceğini bilmiyoruz. Yetkililer bana yardım etsin” ifadelerini kullandı.