Kırşehir'de, Şefik Ekici ve Sami Aydoğan isimlikişiler tarafından kız arkadaşı Şeyma Demir ile birlikte öldürülen Hasan Aydoğan'ın cansız bedeni bulundu. Katil zanlısı Sami Aydoğan, Şeyma Demir'e cinsel istismarda bulunduktan sonra öldürdüklerini itiraf etmiş, Demir'le birlikte öldürülen erkek arkadaşı Hasan Aydoğan'ın cansız bedenine ise ulaşılamamıştı.

Öldürülüp Kızılırmak'a atılmışlardı: Şeyma Demir'in ardından Hasan Aydoğan'ın da cansız bedeni bulundu

Kız arkadaşı Şeyma Demir ile birlikte öldürülüp Kızılırmak Nehri'ne atılan Hasan Aydoğan'ın cansız bedenine 77 gün sonra ulaşıldı.

Kırşehir'de 25 Mart'ta meydana gelen olayda, özel şirkette çalışan 21 yaşındaki Hasan Aydoğan ve Ahi Evran Üniversitesi Sağlık Bilimleri Meslek Yüksekokulu'nda Yaşlı Bakım Bölümü öğrencisi kız arkadaşı 18 yaşındaki Şeyma Demir, otomobilde bulundukları sırada yanlarına Kırşehir Belediyesi'nde 8 yıldır güvenlik görevlisi olarak çalışan Şefik Ekici ve Sami Aydoğan geldi. Ellerindeki kelepçelerle kendilerini polis olarak tanıtan güvenlik görevlileri, Şeyma Demir ve Hasan Aydoğan'dan araçtan çıkmalarını istedi. Hasan ve Şeyma, araçtan indikten sonra duruma tepki gösterdi. 2 kişi, Aydoğan ve Demir'in ellerini ters kelepçeleyerek otomobillerine bindirdi. Daha sonra bölgeden 50 kilometre uzaklaşarak, Kortulu köyü yakınlarındaki Kızılırmak Nehri'ne geldi. Burada Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir'i öldüren şüpheliler, cansız bedenlerini de nehre attı. Otomobili temizleyen şüpheliler, köyden uzaklaştı.

SUÇLARINI İTİRAF ETTİLER

Çocuklarına ulaşamayan aileler, durumu polise bildirdi. İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Bağbaşı Mahallesi, Ağbayır mevkisinde ormanda terk edilmiş otomobil ihbarı aldı. İncelemede, otomobilin Hasan Aydoğan'a ait olduğu belirlendi. Polisin aramasında araçta ikiliye ait cep telefonları, mont ve Şeyma Demir'e ait kişisel eşyaların olduğu çanta bulundu. Ekipler, çevredeki güvenlik kamerası görüntülerini incelemeye aldı. İncelemede beyaz bir otomobilin Hasan Aydoğan ve Şeyma Demir'in bulunduğu alana gelip, kısa süre sonra uzaklaştığı belirlendi.

Mobese görüntülerinde Hasan ve Şeyma'nın otomobilde olduğu belirlendi. Gözaltına alınan Şefik Ekici ve Sami Aydoğan, cinayetleri itiraf etti. 2 şüpheli, işlemlerinin ardından mahkemece tutuklandı.

Ekici ve Aydoğan'ın "Cesetleri Kızılırmak Nehri'ne attık" itirafı sonrası polis, jandarma, sağlık, AFAD ve su altı arama kurtarma ekipleri, bölgede çalışma başlattı. Şeyma Demir, olaydan 3 gün sonra cansız bedeni kıyıya vurmuş halde bulundu. Kayıp olan Hasan Aydoğan'ın cansız bedenine ise 77 gün sonra bir yurttaş tarafından ulaşıldı.

Aydoğan'ın cansız bedeni Hızır İlyas Aydemir tarafından kente yaklaşık 35 kilometre uzaklıktaki Kızılırmak Nehri'nde bulundu. Aydemir, "Yemek yiyecektim. Elimi yıkamak için köprünün altına indim. Bir baktım orada taşla toprağa sıkışmış bir ceset gördüm. Vücudunun üst kısmını gördüm. Kendim çıkarmak istedim. Yapamayacağımı anlayınca emniyet ekiplerine haber verdim. Olay yerine hemen ekipler geldi ve cesedi çıkarmak için çalışma yaptılar" dedi.

Sudan çıkarılan cansız beden, otopsi için Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

DHA-İHA