10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Bornova Belediyesi’nce düzenlenen panelde İzmirli kadın gazetecilere yer verilmemiş olmasına ilişkin sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne gelerek Başkan Misket Dikmen şahsında İzmirli kadın gazetecilerden özür diledi. Ziyarette, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Yönetim Kurulu […]

Olgun Atila’dan özür ziyareti

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nde Bornova Belediyesi’nce düzenlenen panelde İzmirli kadın gazetecilere yer verilmemiş olmasına ilişkin sosyal medyada yer alan eleştiriler üzerine Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, İzmir Gazeteciler Cemiyeti’ne gelerek Başkan Misket Dikmen şahsında İzmirli kadın gazetecilerden özür diledi.

Ziyarette, İGC Başkanı Misket Dikmen, Başkan Yardımcısı Dilek Gappi, Genel Sekreter Gaye Karadağ, Yönetim Kurulu Üyesi Hatice Bülbül, İzmirli kadın gazeteciler Gönül Soyoğul, Mehlika Gökmen, Nurhayat Talay, Yücel Öziçer, Nihal Aşkın, Burcu Taner, Bornova Belediyesi Başkanı Olgun Atila’nın eşi Hikmet Atila, Kültür Müdürü Serpil Beyazıt ve Basın Danışmanı Mustafa Yılmaz hazır bulundu.

Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, bine yakın konferans ve organizasyon gerçekleştirdiklerini belirterek, “Her yaptığımız etkinlikte ufak tefek hatalarımız olabiliyor. Kiminde teknik arıza yaşanıyor, kiminde seyirci kapasitesi ile ilgili sorun yaşanıyor. Bu panelde de gözümüzden kaçarak meydana gelen aksaklıktan dolayı biz de çok üzüldük. En son yapmak istediğim şey, sizleri üzmek. İzmir’de her şeyin en iyisi yapılıyor. Biz yerelliğe çok önem veriyoruz. Bu paneli planlarken gözden kaçmış ama biz İzmir ya da İstanbul gibi bir ayrım düşünmeden tasarlamıştık” diye konuştu.

İGC Başkanı Misket Dikmen ise, sosyal medyada oluşan tepki sonrası Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila’nın kendisini aramasının nezaket örneği olduğunu belirterek, “Bir meslektaşımızın eleştirisi ve buna gelen cevaplar çok önemliydi. Panele davetli olan isimlerle ilgili bir itirazımız yok, ancak İzmirli kadın gazetecilerin de yaşadıklarına ve mesleklerine dair söyleyeceği sözler var. Bu kentin yetiştirdiği önemli kadın gazeteciler var. Yerel basının sorunlarına hakim bir çok meslektaşımız var. Siz de anında bu konuda hassasiyetinizi gösterdiniz, çok naziksiniz” dedi.

Toplantıda, önümüzdeki dönemde ortak proje üretme kararı alındı. Öncelikli olarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü için İzmirli kadın gazeteciler ve belediyenin kadın kulübü ile bir araya gelerek bir eğitim programı ve bir kadın gazetesi yapma ve Kadın Gazeteciler Çalıştayı düzenleme konusunda çalışma yapmak üzere komisyon oluşturulması gündeme alındı.

Öte yandan Bornova Belediye’sinin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle düzenlediği panelin katılımcıları ise BirGün yazarı ve televizyoncu Nevşin Mengü, Gazeteci/Televizyoncu Şirin Payzın ve Gazeteci/Tiyatrocu Dilşad Budak Sarıoğlu olarak belirlendi.

“Türkiye’de Çalışan Kadın Gazeteci olmak” konulu panel, 10 Ocak 2019 Perşembe günü, Bornova Kültür Merkezi’nde Saat:19.30’da yapılacak.