Haftanın en önemli maçında gülen Trabzonspor oldu. Fırtına’nın golleri Yusuf Erdoğan ve Erkan Zengin’den gelirken, Beşiktaş’ın tek sayısını Quaresma kaydetti

Geçen haftanın fiyakalısı Beşiktaş, boş Olimpiyat Stadyumu’nda Trabzonspor’u ağırlıyor. Çimlere ayak basan ev sahibi takımdan 13 futbolcunun giydiği tişörtlerde yazan “Şehitler Ölmez” ifadesi yeniden seçim sath-ı mahaline girdiğimiz günlerde dikkat çekiyor. Şeytanın avukatları Vodafone Arena’nın inşaatı hızlanır mı diye düşünürlerken, tarih meftunlarının akıllarına siyah-beyazlıların vakt-i zamanında aynı şekilde Cemal Gürsel’e destek vermesini düşürüyor. Seremoni öncesi açılan dev pankartta da bilindik slogan tekrarlanıyor: Şehitler ölmez, vatan bölünmez.

Akan kanın hemen durması temennisini müsaadenizle yazıya koymalı, dev maça odaklanmaya çalışmalı...

Muhteşem galaya rağmen tribünlerin hali “Zulümpiyat”ın özetiydi adeta. Mersin’de güneş gibi parlayan Kartal yine kapalı gişe oynamıyordu. Takıma ne katacağı merakla beklenen yakışıklı jön Mario Gomez kulübede, Cenk Tosun ilk 11’deydi. Şenol Güneş, efsanesi olduğu bordo-mavili camiaya karşı ne yapacaktı?

Trabzonspor cephesinde ise çilingir Mehmet Ekici’nin yokluğunda, yeni transferler N’Doye ve Mbia’nın performansı merak ediliyordu.

Yağmurla beraber demir alan mücadeleye Beşiktaş daha etkili başlıyordu. Huylu huyundan vazgeçmiyor, ilk çeyrekte Quaresma’nın aşırı süslemeleri Kartal’a yaramazken, ev sahibinin temposu nefes kesiyordu.

18’de Onur’un kornere çeldiği Olcay’ın füzesi karşılaşmanın ilk etkili şutuydu. Dakikalar ilerledikçe siyah-beyazlılar ileride top tutamamış, oyun dengelenmişti. Mbia ve N’Doye sahaya ağırlıklarını koymuştu.

İkinci devre sanki çok şeylere gebeydi...

Kartal, 49’da Gökhan ile gole çok yaklaştı. Quaresma’nın ‘al da at’ dediği yıldız futbolcu zoru başarmıştı. 53’te Trabzonspor öndeydi. Mbia’nın kaçırdığı N’Doye kafasıyla Yusuf’u bulduğunda, genç oyuncuya sevdiği sol pabucuyla dokunmak kalmıştı. Malum kendisi sağ ayağıyla ilk yarıda birçok pozisyonu ezmişti.

57’de tabela eşitlenmişti; hem de sahalarda az görülen bir şekilde. Quaresma’nın orta şut karışık vuruşu direğin yardımıyla fileleri bulurken, Onur adeta kabul günü düzenlemişti. Hemen akabinde Portekizli yıldız Ali Palabıyık’ın ‘düdüğümü bekle’ uyarısını kulak asmayınca ikinci sarıdan atılmıştı. Q7 yine iki ucu keskin bıçak gibiydi...

Top her iki kale arasında mekik dokuyor fakat iki taraf da istediklerini yapamıyordu. Dakikalar 83’ü gösterirken, Erkan jeneriklik bir gole imza atıyordu. İlk devrede de kaleyi sürekli düşünen futbolcu muhteşem vurmuştu. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, bordo-mavililer İstanbul’da istediğini almıştı.

Quaresma, belli ki Şenol Güneş’in karnını çok ağrıtacak. Sahanın yıldızı Mbia ise daha çok konuşulacak!