Milli Tekvandocular Hakan Rençber ve Hatice Kübra İlgün 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda Türkiye’ye organizasyondaki ilk madalyasını getirdi.

Olimpiyat Oyunları'nda Türkiye ilk madalyasını kazandı

Milli Tekvandocu Hakan Rençber 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları’nda 68 kiloda bronz madalya alarak Türkiye’ye organizasyondaki ilk madalyasını getirdi. 57 kiloda mücadele eden Milli Tekvandocu Hatice Kübra İlgün ise bronz madalyayı Türkiye'ye getiren ikinci isim oldu.

Makuhari Messe A Salonu'nda gerçekleştirilen tekvando müsabakalarında Hakan Rençber, son 16 turunda Brezilyalı Edival Pontes'i geçerek çeyrek finale yükselmişti. 21 yaşındaki milli tekvandocu, bu aşamada ise Büyük Britanyalı Bradly Sinden'e mağlup oldu ve finale çıkma şansını yitirdi.

Sinden'in finale çıkmasıyla repesajda mücadele etme hakkı kazanan Hakan Reçber, Yeni Zelandalı Tom Burns ile karşı karşıya geldi.

Müsabakaya iyi başlayan sporcu, ilk raundu 11-3 önde tamamladı. İyi performansını sürdüren Hakan, ikinci raundu da 7-2 üstün bitirerek toplam skorda 18-5 üstünlük kurdu.

Kalan bölümde hata yapmayan Hakan Reçber, son raundu 5-3, maçı da 23-8 kazanarak bronz madalya mücadelesine çıkma hakkı elde etmişti.

Milli tekvandocu, bronz madalya için Bosna Hersekli Nedzad Husic ile mücadele etti. Son bölümde rakibinin baskısına rağmen hata yapmayan Hakan Reçber, 5-5 biten raundun ardından maçı 22-13 kazanarak bronz madalyaya uzandı.

TEKVANDODAN İKİNCİ BRONZ MADALYA

2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları'nda 57 kiloda mücadele eden milli tekvandocu Hatice Kübra İlgün, bronz madalya aldı.

Repesajda Faslı Nada Laaraj ile karşı karşıya gelen 29 yaşındaki milli sporcu, bronz madalya müsabakasında Sığınmacı Olimpik Sporcular Takımı'ndan İranlı Kimia Zenoorin Alizadeh ile karşılaştı.

Mücadelenin ilk raundunu 3-2 geride kapatan Hatice Kübra, iyi bir performans gösterdiği ikinci raundu 2-0 üstün kapattı ve toplam skorda 4-3 öne geçti. Son bölümde hata yapmayan Hatice Kübra İlgün, raundu 4-3, maçı da 8-6 kazanarak bronz madalyaya uzandı.

Hatice Kübra İlgün, Hakan Reçber'in ardından oyunlarda Türkiye'ye 2. madalyayı kazandıran isim oldu.