Yargıya 16. Ceza Dairesi, ölüm orucunda olan tutuklu avukat Aytaç Ünsal'ın cezasının infazının durdurulmasına ve tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen avukat Aytaç Ünsal, "Hepinizin emeğiyle oldu, sevgisiyle ve sahiplenmesiyle oldu. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız" dedi.

Ölüm orucundaki avukat Aytaç Ünsal tahliye edildi

Yargıya 16. Ceza Dairesi, 212 gündür ölüm orucunda olan tutuklu avukat Aytaç Ünsal'ın cezasının infazının durdurulmasına ve tahliyesine karar verdi.

Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, "Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nin bugün tarihli kararı ile büromuz avukatı Aytaç Ünsal tahliye edilmiştir. Bu karar ile Ebru Timtik'i tahliye etmeyenler Ebrumuzun katili olduğunu bir kez daha ilan etmiştir" denildi.

olum-orucundaki-avukat-aytac-unsal-icin-tahliye-karari-776630-1.

AYTAÇ ÜNSAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Yargıtay'ın cezasının infazının durdurulmasına karar verdiği avukat Aytaç Ünsal tahliye edildi.

Ünsal ilk açıklamasında, "Hepinizin emeğiyle oldu, sevgisiyle ve sahiplenmesiyle oldu. Hepinizi çok seviyorum. Biz kazanacağız" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) davasında verilen 159 yıldan fazla cezanın, avukat Barkın Timtik’e verilen ceza hariç onanması yönünde görüş bildirdi. ÇHD davasında 20 Mart 2019’daki duruşmada kararını açıklayan mahkeme, avukatlara 18 yıl 9 ay ile 3 yıl 1 ay 15 gün arasında hapis cezalarına hükmetmişti. İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2. Ceza Dairesi de Ekim 2019’da itirazları reddederek dosyayı Yargıtay’a göndermişti. Adli Tıp Kurumu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor vermişti.

Adil yargılanma talebiyle başlattığı ölüm orucu eylemine devam eden tutuklu avukat Ebru Timtik, 27 Ağustos akşam saatlerinde Bakırköy Sadi Konuk Hastanesi'nde yaşamını yitirmişti.