Haksız ve uzun süreli hapis cezası gerekçeleriyle açlık grevine başlayan Gökhan Yıldırım'a verilen 46 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı. Karara tepki gösteren Halkın Hukuk Bürosu, "Halkımızı, meslektaşlarımızı Sibel ve Gökhan’ın taleplerine ses olmaya çağırıyoruz" açıklamasında bulundu. Yıldırım, 25 Aralık 2021 tarihinde başladığı açlık grevini 22 Ocak 2022 gününden beri 'ölüm orucu' şeklinde sürdürüyor.

Ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım'a verilen 46 yıllık hapis cezası Yargıtay tarafından onandı

Haksız ve uzun süreli hapis cezası gerekçeleriyle başladığı açlık grevini 'ölüm orucu' şeklinde sürdüren Gökhan Yıldırım hakkında, “örgüt üyeliği”, “kasten yaralama”, “mala zarar verme” gibi suçlamalarla verilen 46 yıllık hapis cezası, Yargıtay tarafından onandı.

Kararın ardından Halkın Hukuk Bürosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Yozlaşmaya karşı mücadele edenlerin değil uyuşturucu baronlarının cezalandırılması için 166 gündür ölüm orucunu sürdüren Gökhan Yıldırım’a verilen ceza; Yargıtay tarafından onandı" ifadelerine yer verildi.

Yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Uyuşturucu baronları 'Bana uyuşturucunun yanlışlıkla gönderildiğini düşünüyorum' savunmasıyla 2 ayda tahliye ediliyorken; uyuşturucuya, yozlaşmaya karşı mücadele eden Gökhan Yıldırım’a 46 yıl ceza verildi. Biz, Gökhan'a bu hukuksuzluklar, usulsüzlükler elbet onaylanmaz, hukuk güvenliği ihlal edilmez, diyebilmek isterdik. Ancak yargıya güvenin yüzde 7 olduğu ülkemizde müvekkillerimize egemenlerin diliyle yalanlar söyleyemeyiz. Müvekkillerimizin de burjuva yalanlara karnı tok, açlıkları adaletedir.

Gökhan, uyuşturucunun ne olduğunu çok iyi bildiği için uyuşturucu satışına karşı çıktı. Bunun için verilen 46 yıllık hapis cezası adaletsizdir, adaletsizlikleri kabul etmiyorum dedi. 46 yıl hapiste kalınır da sağlıklı kalınabilir mi diye sordu, hasta tutsakların özgürlüğü için de bedenini açlığa yatırdı. Sibel ve Gökhan adalet için direnmeye devam ediyor. Adaleti mahkeme kararlarında bulamadıkça halkın adalet için direnişi yükseliyor.

'SİBEL VE GÖKHAN’IN TALEPLERİNE SES OLMAYA ÇAĞIRIYORUZ'

Adaletsizliklere karşı sessiz kalanlara, geççek, gidecekler diyenlere "Çeşmeler başında bin yıl da beklesen, bardağın kendinden dolası değil" demişti Gökhan Yıldırım. Uğruna binlerce yıldır dövüşülen, düşülen adaletin bayrağı; bugün Sibel ve Gökhan’ın ellerinde yükseliyor! Halkımızı, Meslektaşlarımızı Sibel ve Gökhan’ın taleplerine ses olmaya çağırıyoruz."

Sincan Cezaevi’nde tutuklu bulunan Sibel Bolaç 19 Aralık, Tekirdağ Cezaevi’nde tutuklu olan Gökhan Yıldırım ise 25 Aralık’ta "gizli tanık beyanlarıyla oluşturulan dava dosyalarının iptal edilmesi ve adil yargılanma hakkı" talebiyle ölüm orucuna başladılar. Yıldırım, 25 Aralık 2021 tarihinde başladığı açlık grevini 22 Ocak 2022 gününden beri ölüm orucu şeklinde sürdürüyor.

Yıldırım ve Bolaç'ın talepleri şöyle:

• Gizli tanıkların, itirafçı sanıkların beyanlarıyla ve asılsız dijital materyaller gerekçe gösterilerek yapılan yargılamaların sonuçlarıyla ortadan kaldırılması,

• Ali Osman Köse ve bütün hasta tutsakların serbest bırakılması,

• Hapishanelerde kitap-yayın hakkı, sohbet hakkı gasplarının son bulması