Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek yaşamını yitirdi. Bölek, 288 gündür ölüm orucundaydı. Grup yorum sosyal medyadan yaptığı çağrıda "Herkesi direniş evine şehidimizi sahiplenmeye çağırıyoruz" ifadelerini kullandı

Ölüm orucundaki Grup Yorum üyesi Helin Bölek hayatını kaybetti

288 gündür ölüm orucunda olan Grup Yorum üyesi Helin Bölek yaşamını yitirdi.

Bölek'in hayatını kaybettiğini açıklayan Grup Yorum, "Herkesi direniş evine şehidimizi sahiplenmeye çağırıyoruz" dedi.

Grup Yorum'un sosyal paylaşım sitesi Twitter'da yaptığı açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"TÜM HALKIMIZA ÇAĞRIMIZDIR! HERKESİ KÜÇÜKARMUTLU DİRENİŞ EVİNE ÇAĞRIYORUZ. HELİN, BİZLER İÇİN ÖLÜMÜ GÖZE ALDI VE ŞEHİT DÜŞTÜ. BİZLERİN DE GÖREVİ ONU SON KEZ UĞURLAMAKTIR. AYÇE İDİLLERDEN HELİNLERE... DEVRİMCİ SANATÇILIK BÜYÜMEYE DEVAM EDİYOR!"

Geçtiğimiz günlerde ölüm orucunda olan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek'in kaldığı evi basan polisler Bölek ve Gökçek'i zorla hastaneye götürmüştü.

İçişleri Bakanlığı ise ölüm orucunu bırakmaları halinde talepler konusunda görüşebileceklerini açıklamıştı. Pek çok sanatçı ise pazarlıksız şekilde taleplerin kabul edilmesi çağrısı yapmıştı.

NE OLMUŞTU?

Grup Yorum üyeleri, cezaevindeki üyelerinin tahliye edilmesi, İçişleri Bakanlığı tarafından haklarında çıkarılan yakalama kararlarının kaldırılması, konser yasaklarının ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskıların son bulması talebiyle başlatmış olduğu açlık grevini, ölüm orucuna dönüştürmüştü.

Helin Bölek’in annesi Aygül Bilgi “Gece uyku uyuyamıyor, çünkü sinir uçları iltihaplandı, çok acı çektiği için uyku diye bir şey yok. Kızımın yeniden türkü söylemesini çok istiyorum. Çocuğumun ölmesini istemiyorum. O pırıl pırıl insanları sahnede görmek istemez misiniz? O yüzden rica ediyorum, konuşmamı duyan herkes bir şeyler yapsın ama hızlı yapsın” ifadelerini kullanmıştı.