Adil yargılanma talebi ile ölüm orucunu 277. gününde sürdüren Sibel Balaç’ın annesi, Balaç’ın sağlık durumunun giderek kötüleştiğini söyledi. Yetkililere çağrıda bulunan anne Balaç, "Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına sesleniyorum; evladımı kaybetmek istemiyorum" dedi. Balaç'ın tutulduğu mahkûm koğuşunun koşullarının çok kötü olduğuna dikkat çeken Avukat Ceren Yılmaz ise "Sibel 15 gündür burada, buradaki ilk haftasında 3 kilo kaybetti ve hızla sağlığı kötüye gidiyor. Tarafımıza Sibel'in 38 kiloya düştüğü bilgisi verildi. ATK'nın bir an evvel raporunu açıklaması ve ankara cumhuriyet savcılığının sibel hakkında infaz erteleme kararı vermesi gerekiyor" diye konuştu.

Ölüm orucundaki Sibel Balaç'ın annesi: "Evladımı kaybetmek istemiyorum"

Adil yargılanma talebiyle 29 Aralık 2021 tarihinde ölüm orucuna başlayan ve ölüm orucunu 277'inci günde devam ettiren Sibel Balaç’ın annesi, “Şu an yürüyemiyor. Yetkilileri sesleniyorum evladımı bana versinler” dedi.

Ankara Dışkapı Yıldırım Bayezit Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Mevki ek binasında bulunan mahkûm koğuşunda tutulan Balaç’ın durumunun giderek kötüleştiğine, Balaç’ın destek alamadan yürümekte dahi zorluk yaşadığına dikkat çeken anne Balaç, tutulduğu hastane koğuşunda havalandırma dahi bulunmadığını söyledi.

Sibel Balaç için yetkililere çağrıda bulunan anne Balaç, şöyle konuştu:

"Durumu iyi görünmüyor. Şu an yürüyemiyor. Yetkilileri sesleniyorum evladımı bana versinler. Olmayan bir şeyle suçlanıyor. Evladımı kaybetmek istemiyorum. Yatak yaraları başladı. Evladımı olmayan bir şeyle suçladınız. Cumhurbaşkanına, Adalet Bakanlığına, İçişleri Bakanlığına sesleniyorum; evladımı kaybetmek istemiyorum. Kaldığı hastane koğuşunu gelin görün, hava almıyor. Havalandırma yok. Evladım nefes bile alamıyor. Herkese sesleniyorum bana yardımcı olun."

ATK’DEN GELECEK RAPOR BEKLENİYOR

Balaç’ın sağlık durumunun hapishanede kalmaya uygun olmadığı için infaz ertelememe talebinde bulunulduğunu ancak rapor alınması için 7 Eylül 2022 tarihinde götürüldüğü Ankara Dışkapı Yıldırım Bayezit Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde infazının ertelemesine gerek olmadığı ama tek de kalamayacağı yönünde rapor verildiğine dikkat çeken Sibel Balaç'ın avukatı Ceren Yılmaz, “ATK'dan gelecek cevaba göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı infaz ertelemeye ilişkin olumlu ya da olumsuz bir karar verecek. Biz ATK'nın hızla rapor vermesini talep ediyoruz” dedi.

Avukat Yılmaz, şunları söyledi:

"Sibel Sincan kadın kapalı hapishanesinde tutulurken sağlık durumu hapishanede kalmaya uygun olmadığı için infaz erteleme talebinde bulunduk. Bu talebimiz üzerine rapor alınması için 7 Eylül 2022 tarihinde Ankara Dışkapı Yıldırım Bayezit Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Mevki ek binasında bulunan mahkûm koğuşuna getirildi. 1 hafta boyunca Sağlık kurulu raporuna esas olacak tetkikler yapıldı.

Sibel tetkikleri çoktan bitmiş olmasına rağmen 16 Eylül Cuma günü(yani hastanedeki 10. Gününde) sağlık kuruluna çıkarıldı. 19 Eylül pazartesi sağlık kurulunun Sibel'in infazının ertelemesine gerek olmadığı ama tek de kalamayacağı yönünde rapor verdiğini öğrendik.

Ankara İnfaz savcılığı 19 Eylül pazartesi günü Sibel'in sağlık dosyasını İstanbul Adli Tıp kurumuna gönderdi. ATK'dan gelecek cevaba göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı infaz ertelemeye ilişkin olumlu ya da olumsuz bir karar verecek. Biz ATK'nın hızla rapor vermesini talep ediyoruz

MAHKÛM KOĞUŞUNUN KOŞULLARI TARİFSİZ KÖTÜ.

Çünkü Sibel'in tutulduğu mahkûm koğuşunun koşulları tarifsiz kötü. Havalandırma sistemi olmayan, penceresinden ışık ve hava girmeyen, zeminin altında bulunduğu için lağım kokan, yemek kokularının dolduğu bir yer sibel'in tutulduğu yer.

Sibel ölüm orucunda ileri günlere gelmiş olduğu için ısı, ışık, ses ve kokuya hassasiyeti var. Bu nedenle koku ve havasızlık onun günlük olarak tüketmesi gereken sıvı ve şekeri almasına engel oluyor.

'38 KİLOYA DÜŞTÜ'

Sibel 15 gündür burada, buradaki ilk haftasında 3 kilo kaybetti ve hızla sağlığı kötüye gidiyor. Tarafımıza Sibel'in 38 kiloya düştüğü bilgisi verildi. ATK'nın bir an evvel raporunu açıklaması ve ankara cumhuriyet savcılığının sibel hakkında infaz erteleme kararı vermesi gerekiyor."