Denetim eksikliği yine yolları can pazarına döndürdü. Bursa’da freni patladığı iddia edilen tur otobüsü şarampole devrildi, 5 kişi öldü. Derik kazasıyla ilgili ise CHP’li Yalım, yolda hâlâ bir önlem alınmadığına değindi.

Ölümlere rağmen yollar hâlâ güvensiz
Fotoğraf: AA

Haber Merkezi

Yollar yine can pazarına döndü. Dün meydana gelen kazalarda 9’u aşkın kişi hayatını kaybetti, yaklaşık 100 kişi ise yaralandı. Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre kazaların yüzde 87’si sürücü kaynaklı. TMMOB Makina Mühendisleri Odası’nın ise geçen hafta meydana gelen Antep ve Mardin kazalarının ardından bir açıklama yayımlayarak denetim eksikliğine vurgu yapmış ve otoyollarda hız sınırının düşürülmesi gerektiğine dikkat çekmişti.

Tur otobüsünde 5 kişi öldü: Bursa’nın İnegöl ilçesinde kontrolden çıkıp, şarampole devrilen tur otobüsünde 5 kişi hayatını kaybetti, 38 kişi yaralandı. İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı da kaza ile ilgili soruşturma başlattı. Kaza dün saat 08.00 sıralarında, Tahtaköprü Mahallesi Kocayayla mevkisinde meydana geldi. Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinden Mudanya’ya gelen yolcuların taşındığı tur otobüsü iddiaya göre freninin patlaması sonucu kontrolden çıkıp, şarampole yuvarlandı. 20 metre sürüklenen otobüs ağaca çarparak durdu. Kazada otobüs şoförü Kenan Yiğit ile yolcular Şule Dağdelen, Nazan Kaytan, Mustafa Kemal Girgin ve Fatih Kalemiş’in yaşamını yitirdiği belirlendi.

Kaza ile ilgili soruşturma başlatan İnegöl Cumhuriyet Başsavcılığı 2 savcının görevlendirildiğini belirtti. Öte yandan şarampole yuvarlanan otobüs, kazadan 6 saat sonra çekici ile kaldırılarak, incelenmek üzere otoparka götürüldü. Otobüsün ön kısmı hurdaya döndü.

Yolcu otobüsü devrildi: Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 3 ağır 40 kişi yaralandı. Kaza, İskenderun-Adana Otoyolu Dörtyol gişeleri girişinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre şehirlerarası yolcu otobüsü, gişelerden geçtiği sırada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu bariyerlere çarparak devrildi.

Nişandan dönüş kaza getirdi: Bilecik’te meydana gelen trafik kazasında 3’ü ağır 10 kişi yaralandı. Minibüstekilerin Antalya’dan nişan töreninden döndükleri, Sakarya’ya gittikleri öğrenildi.

Düğüne giderken kaza yaptılar: Tokat’a düğüne giderken Kırıkkale’de kaza yapan aynı aileden 1’i çocuk 3 kişi yaralandı. Kaza Yahşihan ilçesinde Kırıkkale-Çorum D-200 karayolunda meydana geldi. Ankara’dan Tokat’ta giden S.M. idaresindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde bariyere çarparak takla attı.

Ölüm virajında kaza: Mersin’in Mut ilçesinde ‘ölüm virajı’ olarak adlandırılan mevkide devrilen kamyondaki 2 kişi yaralandı.

Baba ve kızını ölüm ayırdı: Çorum’un Sungurlu ilçesinde kontrolden çıkan otomobilin tarlaya uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi yaralandı. Kazada sürücü Arzu Ambarkütükoğlu ile otomobilde yolcu olarak bulunan babası Dilaver Ambarkütükoğlu ve kardeşi Bahar Ambarkütükoğlu yaralandı. Durumu ağır sürücü Arzu Ambarkütükoğlu, doktorların tüm müdahalesine rağmen kurtarılamadı.

olumlere-ragmen-yollar-hala-guvensiz-1057364-1.

***

FACİANIN YAŞANDIĞI YOL TIRLARA AÇIK

Mardin Derik’te geçen hafta meydana gelen ve 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan trafik kazasıyla ilgili CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, açıklamalarda bulundu. Kazayı yapan araçların Cengiz Holding’in taşeron firmaları olduğuna dikkat çeken Yalım, araçların yüksek tonajlı olduğunu kaydetti. “Bu araçlara ceza kesildi mi?” diye soran Yalım, şöyle konuştu: “Bu araçların doğru yükle, yani 25-26 ton ile geçip geçmediklerinin kesinlikle kontrol edilmesini talep ediyoruz. Kazayı yapan, burada çalışan taşeronlardır. Yaş itibariyle, özellikle aracın bir tanesi 15 yaşında ve kesme, kamyondan dönme. Diğeri ise Fransız malı ve 21 yaşında olan bir araç. Neden ilk kaza yapıldıktan sonra yol kapatılmadı? Yol açık tutularak diğer araçların geçilmesine sebep oldu. Neden? Çünkü jandarma, belediye, polis, zabıta, bu firmadan çekiniyor. Yolu bile kapatamadığı kanaatine vardık. Şunun altını çizmek istiyorum; buradan yüklenen araçlar, hangi tonajla gidiyordu? Bir TIR’ın ortalama 25 ton atması gerekirken acaba daha fazla yüklü müydü?”