AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugünkü grup toplantısında elinde kurşunla ile yaptığı konuşmayı eleştirdi. Çelik, "İYİ Parti grup toplantısında Akşener'in üslubu, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur" açıklaması yaptı.

Ömer Çelik Akşener'in konuşmasını beğenmedi: Son yılların en niteliksiz konuşması
Fotoğraf: AA

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde gündemi değerlendirdi.

Çelik, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bugünkü grup toplantısında İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunduğu sırada elinde kurşunla yaptığı konuşmayı eleştirerek, "İYİ Parti grup toplantısında Akşener'in üslubu, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur" değerlendirmesinde bulundu.

Akşener'in AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a yönelik "Bak tam 21 yıl oldu ama sen hala asgari düzeyde bir devlet insanı olamadın" sözlerine de tepki gösteren Çelik, "Devlet görevlisi olduğu kısıtlı dönemde milletin örfünün üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat kararlarını uygulamaktır. Ortaya koyduğu en büyük icraat budur. Cumhurbaşkanımız ise bütün dünyanın kabul ettiği şekilde Türkiye'yi dirayetle yönetmektedir. Bütün milletimiz şahittir" diye konuştu.

Çelik'in konuşmasından satırbaşları şöyle:

"Bizlere iletilen her konuyu yakından takip ediyoruz. Devlet görevlilerimiz sahayı sık sık ziyaret ediyor. Mescidi Aksa'ya yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Haremi Şeref'in statüsü, hukuku hakkında herkesin son derece saygılı olunmalı. Müslümanlar kıble mescidine sığındı, aşırı şiddet uygulanarak tutuklandılar. Mescidi Aksa ilk kıblemiz ve kırmızı çizgimizdir. İsrail'in bu tutumu bölgedeki tansiyonu yükselten tutumdur. Olumsuz sonuçlar doğurmasından kaygı duyuyoruz. Dün önemli bir gelişme yaşandı. Finlandiya, NATO karargahında bayrak çekilme töreni ile NATO'nun 31. üyesi olarak NATO'nun üyesi oldu. Bütün bu süre boyunca Cumhurbaşkanımızın koyduğu ilkeler ve prensiplerin bu katılım sürecine dönük koyduğu yöntemin ne kadar tutarlı olduğu ortaya kondu. Bu vesile ile finlandiya'yı tebrik ediyoruz. Aynı süreç isveç için de ilerleyecektir ancak terörle ilgili tahhütlerini yerine getirmelidir. Olmadığı takdirde Türkiye üyeliğine onay vermeyecektir.

"HAKARET SÖZ KONUSU OLDUĞUNDA KARŞISINDA ÖNCE BİZ DURURUZ"

Bugün İYİ Parti Grup Toplantısı'nda Sayın Akşener'in üslubu, Cumhurbaşkanımıza ifadeleri, son yıllardaki en niteliksiz, en yakışıksız ifadelerin yer aldığı konuşma olmuştur. Sayın Kılıçdaroğlu da Sayın Akşener'i tebrik etmiş. Bu niteliksizliğe bir çifte destek söz konusu olmuş. Bu ittifakın diğer üyeleri de aynı desteği sergileyecekler mi bakalım? Destek vurgusunun yapıldığı bölüm, Meclis'te bir kürsüye kurşunların dizildiği bir tablo.

Şöyle bir ifade kullanıyor, 21 yıldır ülkeyi yönetiyor henüz devlet adamı olamadı diyor. Devlet görevlisi olduğu kısıtlı dönemde milletin örfünün üzerinden silindir gibi geçen 28 Şubat kararlarını uygulamaktır. Ortaya koyduğu en büyük icraat budur. Cumhurbaşkanımız ise bütün dünyanın kabul ettiği şekilde Türkiye'yi dirayetle yönetmektedir. Bütün milletimiz şahittir. Akşener'in kısa süre yaptığı hizmetle ilgili yüzleşmeye girmesi en doğrusudur. Demokratik şekilde eleştiri doğrudur ama devlet adamı olduğunu tespit etme noktasında bu eleştirileri getirenlerin elinde bir ajanda yoktur. Kendi partilerini yönetemeyenlerin kimseye devlet adamlığı konusunda ders veremez. Bir kadın siyasetçiye sadece kadın olmasından dolayı hakaret söz konusu ise bunun karşısında önce biz dururuz. Bugünkü konuşmada herhangi bir kadın ya da erkek siyasetçinin kimsenin ağza almaması gereken ifadelerle Cumhurbaşkanımıza hakaretler kullanıyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni yıkacağız diyenler miyavladığı zaman bunlardan bir kükreme geliyor mu? Terör örgütü biz size destek veriyoruz diyorlar, onlara diyemedikleri lafları cumhurbaşkanımıza söylüyorlar. Cumhurbaşkanımıza söylediklerinin onda birini bunlara söyleyemiyorlar. Masadan kalktıktan sonra ciddi bir cari açık çıktı. Bir sürü laf söyledikleri kişilerle aynı masaya oturmak zorunda kaldılar. Bu açığı cumhurbaşkanımıza hakaret ederek kapatmaya çalışıyorlar. Milletin kazanımlarını heba etmek için ortaya konulan bir eylemdir.

"BİRİSİ HADDİNİ AŞTIĞINDA 'BENİMLE UĞRAŞMA' DENMESİ NORMALDİR"

Buradan çıkacak tek şey tehdittir. Son derece üzücü ve yakışıksıztır. Bütün tablo milletimizin gözü önünde gerçekleşti. 6'lı Masa artık milleti temsil etme yeteneği kalmıştır demişti. Ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlandık demişti. Birkaç gün içerisinde ne değişti de tekrar o masaya oturdu. Burada şahsi hırslar Türkiye'ye tercih edilmiştir dedi. Peki bu şahsi hırslara sizi razı eden, Kılıçdaroğlu için oy isteten nedir. Kumar masası ile noter masası arasında kaldık dediniz, sizi bu kumar masasına oturtan nedir? İzah etmeniz gereken meseleler bunlar. Kendi ittifakınızın ortaklarınızın siyasetçileri, mensupları günlerce partinize hakaret ettiler. Bunlar karşısında sustunuz. Cumhurbaşkanımız 'Benimle uğraşma' dediğinde, kendinize hemen mağduriyet yaratmaya çalışıyorsunuz. Birisi haddini aşan şeyler yaptığı zaman 'Benimle uğraşma' denmesi normaldir. Kendi partinizden Yavuz Bey çıktı, 'Yıllar boyunca yemediğimiz hakareti son günlerde yedik...' Peki bu hakaretlere karşı susma sebebiniz nedir? Kimse özür dilemediği halde masaya oturma sebebiniz nedir. Bir kadın siyasetçiye kadın olduğu için haddini aşan şeyler söylendiğinde biz bunun karşısında dururuz, ama Meclis'te bir kurşun sergisi açarak ortaya koyduğu performans üzerinde düşünülmesi gereken şeylerdir. O Meclis sizin kurşun sergisi yapacağınız yer değildir.

"DARK DİZİSİNDEN İLHAM ALDIKLARI GÖRÜLÜYOR"

Emniyet'in açıklaması ortada, siz buradan başka bir hikaye çıkarma peşindesiniz. Kendi partinizi ve oy verenleri mağdur etmenizi örtbas etme çabanız başka... Bugün kullandığınız üslup, seccadeyi ayakkabıyla çiğnemeyle başlayan, darağacı gösteren pankartı Trabzon’daki mitingde asan ve kürsüye kurşun dizmeye kalkan Yassıada zihniyetinin boy göstermesinden başka bir şey değildir. Herkesi tehdit etmek, bu ifadeleri kullanmak, başkalarını suçlamak tutarlı bir siyaset tarzı değildir. Bugünkü yapılan konuşmanın tamamı başka şeyleri örtbas etme çabasıdır. Bugün ortaya konmaya çalışılan gösterge başka şeyleri çarpıtmaya çalışmaktan başka bir şey değildir. Diyorsunuz ki biz bu adaya oy istiyoıruz. Siz ilan ettiğiniz günden beri, çıkıyor Kandil'deki teröristler diyor ki biz destek vereceğiz, onlara söylemEdiğiniz sözleri niye Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na söylüyorsunuz. En azından buna dönük bir irade ortaya koymanız gerekmiyor mu. Üslub konusunda hassas olalım, seçim sürecini daha adaplı götürelim diyorsanız biz buna hazırız. Ama siz Türkiye'nin düşmanlarına söyleyemediğiniz sözleri Cumhurbaşkanımıza söylyürosunuz. Dark dizini izlediğini söylemişti. Bu geçmiş ile gelecek arasında bir dizi. Bundan ilham aldıkları görülüyor. Dark dizisinin karanlık atmosferine Türkiye'yi sokmaya çalıştıkları görülüyor. Bu koalisyon kafasının daha şimdiden devlet makamlarını, devletin içinde paralel mekanizmalar kurarak paylaşmaya çalışıyorlar. Dark yerine de Hadi Anlat Bakalım var, onu tavsiye ederiz.

SÜLEYMANİYE BÖLGESİNE UÇUŞ YASAĞI

Süleymaniye bölgesinde terör örgütünün yoğunlaşması uçuş açısından risk teşkil ediyordu. Yoğunlaşma dağıtılırsa bu karar gözden geçirilecektir. Mecburen alınmış bir karardır. 3 Temmuz'a kadar geçerlidir.

4 PARTİ KENDİ LOGOSU İLE SEÇİME GİRECEK

Cumhurbaşkanımızın Sayın bahçeli ile görüşmesi konusunda bir takvim söylemeye gerek yok. Cumhur İttifakı stratejileri açısından güçlü bir iş birliği var. Cumhur ittifakı içindeki dört parti kendi logo ve listeleri ile gireceğini açıkladı. Şu ana kadar herhangi bir değişiklik yok. Ortak liste de ayrı liste de mümkündür. İttifak bir koalisyon değildir."