AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık" dedi. Çelik'in bu çıkışının, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' hakkındaki kanun teklifini Meclis'e sunacaklarını açıklamasının ardından gelmesi dikkat çekti.

Ömer Çelik: Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Partisinin grup toplantısına işaret eden Çelik, "Hak ve özgürlükler mücadelesinin öncü siyasi hareketi biziz. Mücadele ettik, bedel ödedik, geri adım atmadık. Çarşamba günü Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın yapacağı grup konuşması bu tarihi mücadelenin yeni bir aşaması olacaktır" ifadelerini kullandı.

Paylaşımının devamında "Çarşamba günü herkesi ekran başına bekliyoruz. Cumhurbaşkanımızın açıklamaları, hak ve özgürlükler mücadelemizin tarihine atılmış çok güçlü bir imza olacaktır" ifadelerine yer veren Çelik'in bu paylaşımının CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' hakkındaki açıklamalarının ardından gelmesi dikkat çekti.

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Çelik'in açıklamalarına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla yanıt verdi. AKP'yi seçim kararı almaya davet eden Öztrak şunları söyledi:

"20 yılın sonunda hak ve özgürlükler konusunda AK Parti’nin ülkemizi getirdiği nokta milletin malumudur. Bu dakikadan sonra, metal yorgunu kadrolarınızın millet için atabileceği tek hayırlı adım, Çarşamba randevunuzda "hemen seçim" kararı almanızdır"

KILIÇDAROĞLU 'KANUN TEKLİFİ VERECEĞİZ' DEMİŞTİ

Kılıçdaroğlu, dün akşam saatlerinde yayınladığı bir video ile başörtüsü hakkındaki kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) sunacaklarını söylemişti. Kılıçdaroğlu özetle şunları kaydetmişti:

"Türkiye'yi barıştırma yolu engebeli bir yol. Bu yolda hep beraber yürümek zorundayız. Bu yaralardan biri de baş örtüsü mevzusu. Burada bizim de yanlışlarımız oldu geçmişte. Değişmeyi ve öğrenmeyi bildik. Şimdi bir sonraki aşamaya geçme zamanı. Bu meseleyi toplum olarak aşma, geride bırakma zamanı. Konuyu devlet ciddiyeti ile çözme ve siyasetçilerin iki dudağı arasından çıkarma zamanı. Evrenseller hukuk ilkeleri ile uyum içerisinde bir kanuni çerçeve oluşturduk. Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinden çıkarıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkarıyoruz. Yarından itibaren bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızın ardından Meclis'e vereceğiz. CHP grubu, eksiksiz, fakatsız ve yüreklice bu kanunun arkasında duracak"