Altılı Masa’da ülkenin sorunlarına dair farklı fikirlerin olduğundan söz eden AKP Sözcüsü Ömer Çelik, “Altılı Masa’dan 66 tane ses çıkıyor. Biz Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim yol haritamız nettir, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır” dedi.

Ömer Çelik’in demokrasiyle imtihanı: Altılı Masa’dan 66 tane ses çıkıyor

AKP Adana İl Başkanlığı'nın 99'uncu İl Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan AKP Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, burada gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Ömer Çelik, Recep Tayyip Erdoğan’ı bir sonraki seçimlerde de ülkenin başına getireceklerini iddia etti. Rusya-Ukrayna arasındaki savaşın krizlerini Türkiye’nin dirayetli bir şekilde yönettiğini öne süren Çelik, “Dünyanın birçok yerinde bir sürü ülke, bu krizlere hazırlıksızken Türkiye’nin ne kadar hazırlıklı olduğunu görüyoruz. Şu anda en kilit aktör Türkiye’dir. Herkesin en çok görüşmek istediği lider Recep Tayyip Erdoğan’dır” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, “Yanımda mısınız yoksa değil misiniz?” sorusunu hatırlatarak konuşmasına devam eden Çelik, “Bir siyasi parti genel başkanının kendi mensuplarına ‘Yanımda mısınız, değil misiniz?’ diye sormak zorunda kalması ne büyük bir zaaf ne büyük bir açmazdır. Onlar da her biri ilkokulda yoklama verir gibi ‘Yanındayız’ diyerek tweet atıyor. Arkadaşlar bu tırnak kontrolü, yoklama vermek eskiden ilkokullarda vardı. O işler orada kaldı. Bir siyasi parti genel başkanı sokaklarda yürüdüğü zaman insanların teveccühünü test etmek, kendi siyasi partisinin mensuplarının yoklamasını almak zorunda kalıyorsa, bu memleket için, köklü bir siyasi parti için azdır. Cumhurbaşkanımızın ise ülke sokaklarında, bölge ülke sokaklarına oradan da Central Park’ta yürüdüğü zaman nasıl yürüdüğünü görüyoruz. AK Parti’de sen, ben, öteki yok. Hepimiz varız” dedi.

ALTILI MASA’YA YÜKLENDİ

Çelik, Altılı Masa’ya yönelik de eleştirilerde bulundu. Altılı Masa’daki farklı görüşlerini hedef alan Çelik, şu yorumu yaptı:

“Bu altılı grubun yarısı Suriye politikasını destekliyor, yarısı karşı çıkıyor. Bir kısmı 'İstanbul Sözleşmesine karşıyım', bir kısmı ise ‘İstanbul Sözleşmesi’ni hayata geçireceğim’ diyor. Altılı Masa’dan 66 tane ses çıkıyor. Biz Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin büyümesi, gelişmesi ve kalkınması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bizim yol haritamız nettir, Cumhurbaşkanı adayımız Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Çelik, Altılı Masa’nın adayını açıklamamasıyla ilgili olarak da “Altılı Masa adaylarını açıklamasalar da ben ne zaman açıklayacaklarını biliyorum. Sizinle paylaşmamı ister misiniz? Benim tahminime göre onlar, Altılı Masa, adaylarını haziran seçimlerinden sonra açıklayacak” diyerek mizah denemesinde bulundu.