AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, belediye meclis toplantısında söz almak için el sallayan AKP'li kadın üyeye yönelik cinsiyetçi ifadeler kullanan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'a tepki gösterdi. Çelik, "Siyasi ve hukuki olarak gereğini yapacağız" dedi. Özcan, Çelik'e verdiği yanıtta "İffetimi korumaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik'ten, AKP'li kadın üyeye cinsiyetçi ifadeler kullanan Tanju Özcan'a tepki
Fotoğraf: DHA

Irkçı söylemleriyle bilinen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın mayıs ayı belediye meclis toplantısında bir gündem maddesinin onaylanması sırasında söz almak için el sallayan AKP'li üyeye yönelik "Bana niye el sallıyorsunuz hanımefendi. Allah Allah, ayıp oluyor el sallamak falan. Ben evli barklı adamım ayıp oluyor" ifadelerine AKP cephesinden tepki geldi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik konuya ilişkin açıklama yaparak "Bu çirkin saldırı tüm kadınları hedef alan bir ahlaksızlıktır" dedi. Özcan ise Çelik'e verdiği yanıtta söz konusu olayın videosunu paylaşarak "Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, Tanju Özcan'ın bu ifadesine sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Hukuki sürecin başlatılacağını ifade eden Çelik, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın kadın meclis üyemize dönük ahlaksız ve çirkin ifadelerini lanetliyoruz. Bu çirkin saldırı tüm kadınları hedef alan bir ahlaksızlıktır. Siyasi ve hukuki olarak gereğini yapacağız"

ÖZCAN'DAN YANIT

Tanju Özcan, Ömer Çelik'in kendisine yönelik yaptığı açıklamanın ardından Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Çelik'in yalan söylediğini ifade etti.

Özcan'ın paylaşımı şu şekilde:

DAHA ÖNCE DE CİNSİYETÇİ İFADELERİYLE GÜNDEME GELMİŞTİ

Tanju Özcan geçmişte de tüp bebek isteyen bir kadına verdiğini söylediği yanıt yüzünden tepki çekmişti. Armağan Çağlayan'ın Youtube programına konuk olan bir anısını şöyle anlatmıştı:

"Bir açılış yapıyoruz, Bolu’da acelem de var. Bir tesettürlü bayan geldi. ‘Tanju Bey bir konu var konuşabilir miyiz’ dedi. Ben de ‘Hemen Ankara’ya dönmem lazım. Özel değilse burada konuşabilir misiniz?’ dedim. ‘Sıkıntı yok’ dedi. ‘Benim bebeğim yok. Bana yardımcı olur musunuz?’ dedi. ‘Hanımefendi ben size nasıl yardımcı olabilirim’ dedim. Meğer kadın tüp bebek tedavisi olmak istiyormuş. Tabii öyle konuya böyle girince çevredekiler gülüyor. Benim böyle çok fazla anım var."

Yalan söylerken yüzü bile kızarmayan Ömer Çelik beni ahlaksızlıkla suçlayıp tehdit ediyor.Hodri Meydan!!! Bu arada bahse konu video bu. Görüyorsunuz ben orada sadece iffetimi korumaya çalışıyorum. Bir daha izleyin ENSARoğulları. Anlayacağınızı sanmıyorum ama #AhlaksızTanjuÖzcan