AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Toplantısı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında parti genel merkezinde yapıldı. AKP Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası kabineye dair yaptığı açıklamada, "Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçları şuan açıklamadı. O açıklandıktan 3 gün sonra yeni kabine açıklanacak ve tören olacak" dedi.

Ömer Çelik'ten yeni kabine ve Mehmet Şimşek sorularına yanıt
AA

HABER MERKEZİ

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AKP Merkez Yürütme Kurulu’na (MYK) ilişkin parti genel merkezinde gazetecilere açıklamalarda bulundu. Ömer Çelik, yeni kabineye ilişkin bilgi de verdi.

Ömer Çelik, “Milletimizin sağduyusu siyasi tarihimiz içinde defalarca test edilmiştir. Yapılmak istenen sandıktan çıkan iradenin bu yollarla gasp edilmeye çalışılmasıdır. Bolca demokrasi söylemi kullanarak değiştiklerine dair izlenim vermeye çalıştılar. Gördük ki değişen bir şey yok. Katı statüko kesit biçimde duruyor ve Türkiye'yi karanlığa götürmek için fırsat kolluyor. Kaybeden hiçbir vatandaşımız yoktur. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bir kez daha onay aldı” dedi.

YENİ KABİNE NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

'Yeni kabine ne zaman açıklanacak?’ sorusunu yanıtlayan Çelik, “YSK kesin sonuçları açıkladı. O sebeple 3 gün sonra yemin olacak. Fakat Cumhurbaşkanlığı kesin sonuçları şuan açıklamadı. O açıklandıktan 3 gün sonra yeni kabine açıklanacak ve tören olacak” dedi.

Sözcü Çelik, eski Ekonomi Bakanı Mehmet Şimşek'in yeni kabinede yer alacak mı sorusuna ise "Takdir Cumhurbaşkanımızındır" cevabını verdi.