İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "İdlib'deki kararlılık kesin, tereddütsüz ve tavizsiz bir kararlılıktır. 30 kilometrelik derinlik, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları, sınırımızın dibinde bir terör devletçiğinin kurulmasını engellemek için zaruriydi" ifadelerini kullandı.

Ömer Çelik: TSK üstüne düşen vazifeyi yerine getirecektir

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde milletvekilleri ile kahvaltıda bir araya geldi.

Toplantı sonrası açıklama yapan AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İdlib'le ilgili olarak "Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır. Rejimin kendi hattına çekilme süresi dolduğunda TSK üstüne düşen vazifeyi yerine getirecektir" dedi.

Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

"3-4-5 Nisan tarihlerinde Kızılcahamam kampımızı yapacağız. İdlib'de ve Suriye'de her gün ortaya çıkan gelişmeler, terörle mücadelemizin, milli güvenliğimiz için yaptığımız bu operasyonun ne kadar gerekli olduğunu her olayda bir kere daha gösteriyor. Terör devletçiği darmadağın edilmiştir. Kararlı mücadele ile terör devletçiğini darmadağın ettik. Türkiye'nin bu örgüt ile mücadelesi milli güvenliği için zaruri bir mücadeledir.

'Türkiye'nin taşıdığı yük son derece yüksektir'

Türkiye'nin taşıdığı yük son derece yüksektir. İdlib'de rejimin katliamları neticesinde 1 milyona yakın kişinin hareketlendiği görülmektedir. Bütün hazırlıklar tamamlanmıştır. Rejimin kendi hattına çekilmesi için verilen süre dolduğunda TSK üzerine düşen vazifeyi kararlı şekilde yerine getirecektir.

İdlib'deki kararlılık kesin, tereddütsüz ve tavizsiz bir kararlılıktır. 30 kilometrelik derinlik, Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı ve Barış Pınarı harekatları, sınırımızın dibinde bir terör devletçiğinin kurulmasını engellemek için zaruriydi.

Rejimin, oldubittiyle orada bir durum ortaya çıkarıp, sonrasında 'Buradan geri çekilmem, bu benim güvenliğim için gereklidir' demesi Türkiye açısından kabul edilecek bir durum değildir. Bunu Rusya'nın da kabul etmemesi gerekir, Soçi mutabakatına aykırıdır. Kuşkusuz harekete geçmek için Sayın Cumhurbaşkanımızın Sayın Putin ile bir araya gelmesi bir dönüm noktası olacaktır.

(Erdoğan-Putin görüşmesi) İki taraf da uygun bir tarih çalışır. Ama tabii Türkiye burada sınırı çizmiştir. 'Ay sonu' dediğinde yakın bir zamanda bu görüşmenin olması ve neticesinde atılacak adımın kesinleşmesi gerekir.

(Kılıçdaroğlu'nun) 'Suriye toprağında gözünüz var' ifadesi net bir şekilde Esed rejiminin sözcülerinden duyduğumuz bir cümledir. Esed rejiminin sözcülerinden duyduğumuz bir ifadeyi Türk iç politikasında sadece CHP Genel Başkanı'ndan duyuyoruz."