Gazeteci Sedef Kabaş'ın tutuklanmasının ardından CHP’nin “Cumhurbaşkanına hakaret” suçunun TCK’den çıkarılmasını talep eden teklifini eleştiren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, iktidarın siyaset tarzını yine muhalefetin ürünüymüş gibi anlatmaya çalıştı. Çelik, “Cumhurbaşkanımıza dönük nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefret siyasetinin demokrasi düşmanı diline “yatırım” yapıyorlar. Nefret siyaseti, nefret söyleminin sponsorluğunu yapıyor” dedi.

Ömer Çelik yine suyu bulandırdı: Nefret söyleminin sponsorluğunu yapanlar…

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, gazeteci Sedef Kabaş'ın programda söylediği atasözü nedeniyle tutuklanmasının ardından CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel’in imzasıyla sunulan ve Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu düzenleyen maddesinin yürürlükten kaldırılmasını öngören kanun teklifini eleştirdi.

Yaptığı açıklamalarda AKP iktidarının siyasi nezaketten ve demokratik prensiplerden uzak hamlelerini, sanki muhalefetin özelliğiymiş gibi anlatmasıyla tanınan Çelik, bu kez de ‘nefret söylemi’ üzerinden benzer bir manipülasyon çabasına girişti.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan Çelik, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ülkenin büyük çoğunluğunu hedef alan söylemlerini pas geçerek, muhalefeti ‘nefret söyleminin sponsorluğunu yapmakla’ suçladı.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik şu ifadeleri kullandı:

“Nefret söylemi gücünü söyleyenden çok destekleyenlerden alır. Nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefrete “yatırım” yapanlardır.

Cumhurbaşkanımıza dönük nefret söylemine destek verenler ve sessiz kalanlar, nefret siyasetinin demokrasi düşmanı diline “yatırım” yapıyorlar. Nefret siyaseti, nefret söyleminin sponsorluğunu yapıyor.”