Ön kayıt alıp okulu kapattılar

Haber Merkezi

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi kampüsü içinde bulunan Mustafa Kemal Ortaokulu’na ön kayıt yaptıran 120 aile, kesin kayıt yaptırmaya gittiklerinde ‘okulunuz kapatılmıştır’ bilgisiyle karşılaştı. Eskişehir Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul yönetiminin, ortaokulun kapanacağı bilgisini aylarca sakladığı ortaya çıktı. Kayıt günü okullarının kapanacağı haberi ile karşılaşan veliler, “Madem kapatma kararı aldınız ön kayıt yaptıran öğrenci ailelerine neden haber vermediniz?” diye tepki gösterdi. Aileler Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız ile görüşerek Mustafa Kemal Ortaokulu’nun kapatılmamasını istedi.

Ailelerle görüşen CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, okulun kapatma gerekçesinin inandırıcı olmadığını belirterek Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e çağrıda bulundu. Çakırözer “Bu yıl 120 evladımızın, gelecek yıl da okulun diğer sınıflarında okuyan yüzlerce evladımızın okulu elinden alınıyor. İlkokul ile ortaokul aynı yerde olamazmış. Eskişehir’de aynı binada eğitim yapılan başka okullar da var. Buradaki kasıt nedir? Türkiye’nin dört bir yanından aileler, Anadolu Üniversitesi bünyesinde işitme engelli öğrencilere eğitim vermek için kurulan İÇEM’de evlatlarını okutabilmek için Eskişehir’e taşınıyor. İÇEM’deki evlatlarımızdan önemli bölümü kaynaştırma eğitimini şimdi kapatılacak olan Mustafa Kemal ortaokulda alıyor” dedi.

Öğrenci velileri ise şunları söyledi: “Nisan ayında evlatlarımızın ön kaydını yaptırdık. Bize kimse okul kapanacak demedi. Oysa bu bilgilendirmeyi bize daha geçen eylül ayında yapmaları gerekirdi. Biz de ona göre önlem alırdık. Bu yapılmadığı için ve çocuklarımızı burada okutmak istediğimiz için başka okullarda kazandığımız burs imkânlarını kaybettik. Ortada resmi bir ‘Kapatılacak’ belgesi de olmamasına rağmen kaydımızı yapmıyorlar. Çok net, çok açık bir hukuksuzluk ve çok büyük hak kaybımız söz konusu.”