Önce bina sonra yol

BURCU CANSU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yapımı devam eden Bilkent Şehir Hastanesi’nde incelemelerde bulundu. Hastanenin kasım ayı sonundan itibaren aşamalı olarak hizmete gireceğini açıklayan Koca, ulaşım için yeni köprülü kavşak ve yolların inşa edildiğini, toplu taşıma konusunda da düzenlemeler yapılacağını ifade etti.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Sinan Adıyaman ise, “Plansız ve programsız bir şekilde önce hastane yapıldı, şimdi de yollar yapılıyor. Bilkent’in açılması ile çok büyük bir kaos yaşanacak” dedi.

İnsanlar kent merkezine 10 kilometre uzaktaki Bilkent Şehir Hastanesi’ne ulaşımda ciddi sıkıntılar yaşayacağını vurgulayan Sinan Adıyaman, hastanenin yapımına başlanırken ulaşım ile ilgili yaşanacak uyarıların dikkate alınmadığını belirtti. Adıyaman, “Önce hastanenin yapımı sonra da yol planları başladı. Kent merkezine uzaklığı ve yol güzargahı düşünüldüğünde hastaların hastaneye ulaşımda ne kadar büyük sıkıntılar yaşayacağını ön görmek zor değil. Kent merkezinden hastaneye sorunsuz ulaşım şuan için imkansız görünüyor. Şehir plancıları da bu konuyu sık sık gündeme taşıdı” dedi.

6 köklü hastane kapanacak
Bilkent Şehir Hastanesi için altı köklü hastanenin kapatılacağını belirten Adıyaman, sözlerini şöyle sonlandırdı: “Kente uzaklığı ve maliyeti ile dikkat çeken Bilkent Şehir Hastanesi için kapanacak hastaneler Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı ‘Her Branşta İlk 100 Hastane’ istatistiklerine göre, Türkiye’nin ‘en iyi 100 hastanesi’ arasında yer alıyor. Bu köklü hastaneler aşamalı olarak Bilkent Şehir Hastanesi’ne taşınacak.”