Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, deprem bölgesinden kaçırıldığı iddia edilen refakatsiz çocuklar için yapılacak suç duyurusunda bulundu.

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği, ‘kayıp çocuklarla’ ilgili suç duyurusunda bulundu

HABER MERKEZİ

Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği üyeleri, deprem bölgesinden kaçırıldığı iddia edilen refakatsiz çocuklar için dün suç duyurusunda bulundu.

Suç duyurusunun ardından Antalya Adliyesi önünde bir araya gelen üyeler basın açıklaması yaptı. Üyeler “İstanbul’un Beykoz ilçesi Çavuşbaşı Mahallesinde 60 refakatsiz çocuk için 3 tane villa ayarlandığı, çocukların yerleştirildiği öğrenilmiştir. Bu villalar hakkında elimizde video bulunmaktadır. Bu bulgular ışığında soruşturma açılması ve iddiaların araştırılarak tespit edilerek, tüm şüpheliler hakkında dava açılması amacıyla İstanbul Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunduk” ifadelerini kullandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının konuya müdahil olması yönünde çağrı yapan üyeler “Tarikat ve cemaatler çocuklarımız için deprem kadar büyük bir afettir. Küçüklerimizin yaşadığı trajedinin tarikatlar tarafından istismarına, küçüklerimizin istismarına izin vermeyiz” dedi.

Üyeler, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının göreve çağırarak şu soruları yöneltti:

• Depremzede olan refakatsiz 60 çocuğumuz nerededir?
• Refakatsiz çocuklarımız, tarikat olduğu tespit edilen villalara neden yerleştirilmektedir?
• Bakanlık, refakatsiz depremzede çocuklarımızın kaçırılmasına göz mü yummaktadır?