Önce fabrikalar gitti şimdi de mallar

HÜSEYİN ŞİMŞEK huseyinsimsek@birgun.net

İktidarın, 13 fabrikasını elden çıkardığı Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’nin “taşınmaz mallarını” da peşpeşe satıyor. Satmadığı alanlara da dükkan ve konut dikiyor.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Şeker Fabrikaları’na ait 5 ildeki 8 taşınmazı sattı.

YOK PAHASINA
Türkiye Şeker Fabrikası’na ait taşınmazların ihale sonucu satışına yönelik kararın yürürlüğe girmesiyle Aksaray’da bulunan 76 bin 575 metrekarelik taşınmaz 530 bin TL’ye satıldı. Edirne’de ise 8 bin 133 metrekarelik taşınmaz 192 bin TL’ye alıcı buldu. Erzurum Şeker Fabrikası’nın kullanımında olan 20 bin 100 metrekarelik taşınmaz ise sadece 31 bin 500 TL’ye satıldı. Özelleştirme ihalesinde en yüksek bedel ise Manisa’da verildi. Bu kentte şeker fabrikalarına ait 20 bin metrekarelik alan 3.5 milyon TL’ye özelleştirildi.

Kırklareli Alpullu Şeker Fabrikası’nı özelleştiren Hükümet, Kırklareli’nde şeker fabrikalarına ait 4 ayrı taşınmazı da sattı. İhale sonucunda 3 bin 50 metrekarelik taşınmaz 558 bin TL, 12 bin 563 metrekarelik taşınmaz 625 bin TL, 11 bin 195 metrekarelik taşınmaz 375 bin TL ve 2 bin 300 metrekarelik taşınmaz 93 bin TL’ye elden çıkarıldı.

DÜKKÂN OLACAK
Bolu’da ise şeker fabrikasına ait alan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararı ile Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na devredildi. Şeker fabrikasının kullanımında olan bu alana konut, belediye hizmet alanı, ticaret alanı, park, yol ve oyun alanı yapılması kararlaştırıldı. Bu karara ilişkin imar planı değişikliği de Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.