Ankara Adliyesi’nde, ‘Demir Yumruk’ operasyonunda gözaltına alınan bazı isimlerin tahliye edileceğine dair iddiaların dolaşıma girmesinin ardından tutuklu 4 isim hakkında tahliye kararı verildiği belirtildi. Tahliyelerin devam edebileceği iddialar arasında.

Önce iddiası dolaştı, ardından karar geldi: ‘Demir Yumruk’ta 4 kritik tahliye

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “10 ayda ilmek ilmek ördük” dediği ‘Demir Yumruk’ operasyonunda tutuklanan 4 isim tahliye edildi. Tahliyelerin arka planındaki iddialar dikkat çekici.

T24’ten Asuman Aranca’nın haberine göre, yaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen operasyonun ardından Ankara Adliyesi koridorlarında ilginç iddialar dolaşmaya başladı. Dosyanın bazı kritik şüphelilerinin 10-12 Ağustos tarihleri arasında tahliye edilecekleri, bu yönde duyumlar bulunduğu iddiaları gündeme geldi. Bu iddialar tartışılırken, dört kişi için tahliye kararı verildi.

Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi, Forum AVM dahil 13 AVM’nin sahibi, Multi Türkiye’nin CEO’su ve bir dönem Fenerbahçe’de başkan adayı olan Hulusi Belgü ile Karabacak grubu olarak adlandırılan Detaş şirketler grubunun sahibi Melih Karabacak’ın kasası olarak nitelendirilen Serdal Güler ile 24 yaşında şirket kurarak 9 yılda 50 milyondan fazla servet edindiği belirtilen ve lüks yaşantısının fotoğrafları kamuoyuna da yansıyan Mehmet Akif Çetin’in de aralarında bulunduğu 4 kişinin tahliyesine karar verdi. Tahliye edilen diğer isim ise çeklerin silsile halinde cirolanması işini yaptığı iddia edilen Murat Yeşilbaş.

Savcılığın, verilen tahliye kararına kesin nitelikte olması nedeniyle itiraz hakkı da bulunmuyor. Öte yandan adliyede farklı mahkemelerden başka tahliyelerin olacağı da konuşuluyor.

NE OLMUŞTU?

Demir çelik sektöründe kamuyu 25 milyar dolar zarara uğrattıkları gerekçesiyle üç ayrı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlenmiş, bu kapsamda 374 kişi hakkında gözaltı kararı verilmişti. Operasyon sonucu, örgüt lideri olmakla suçlanan Erol Evcil, Hüseyin Eryılmaz ve Melih Karabacak gibi isimlerin yanı sıra, dolmuş parası yokken milyonluk şirket sahibi olduğu iddia edilen Mehmet Akif Çetin ve 13 farklı AVM’nin sahibi, Multi Türkiye’nin CEO’su Hulusi Belgü de tutuklanmıştı.