Önce kayyum sonra belediye başkanı

Van kayyumluğundan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığına getirilen ve eş-dost-akraba atamalarıyla bilinen Murat Zorluoğlu’nun kayyumluk dönemi icraatleriyle yeniden gündem oldu.

Diyarbakır, Van ve Mardin Büyükşehir belediye başkanlarının İçişleri Bakanlığı kararıyla görevden alınıp yerlerine kayyum atanmasına tepkiler artarak devam ederken bir önceki dönem kayyumların belediyeleri uğrattıkları zarar da tekrar gündeme geldi.

Şimdinin Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Zorluoğlu’nun kayyumluk dönemindeki usulsüzlükleri Sayıştay raporlarına da yansımıştı. Van Büyükşehir Belediyesi’ni 1 buçuk milyar borçla bırakan Zorluoğlu, Kadın Yaşam Merkezi, Nuda Kültür Merkezi, Kadın Sığınma Evi, Eğitim Destek Evleri ve Çocuk Kreşi gibi bir çok birimi kapatmıştı. Zorluoğlu ayrıca çocuklara yönelik tiyatro yapan Nuda KM Tiyatro Grubunu da kapatıp, eğitmenlerini işten atmıştı.

Zorluoğlu, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı olduktan sonra da akraba atamalarıyla tepki çekmişti. Kendisini belediye iştiraki TRABEL şirketinin yönetimine atayan AKP'li Zorluoğlu'nun buradan maaş aldığı ortaya çıkmış ayrıca 31 Mart’a kadar öğretmen olan kayın biraderi Zülfü Turan’ı Muhtarlık İşleri Daire Başkanı ve Özel Kalem Müdürü yapmış aynı zamanda belediye iştirakinde yönetime atadığı da ortaya çıkmıştı.