Bakırköy Belediyesi’nin asansörlerin periyodik kontrolü işini özel bir şirkete devretme kararına MMO İstanbul Şube Sekreteri Tataroğlu tepki gösterdi.

Önce özel şirkete devredildi sonra birlik mesajı verildi

POLİTİKA SERVİSİ

Bakırköy Belediyesi aldığı karar ile asansörlerin periyodik kontrollerinin özel bir şirkete devredeceğini Türk Mühendis ve Mimarlar Odası (TMMOB) Makine Mühendisleri Odası İstanbul Şube yönetimine sözlü olarak bildirdi. Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu’nun Makine Mühendisler Odası İstanbul Şube yönetiminin ziyareti sırasında çekilen fotoğrafı paylaşarak ‘işbirliği’ mesajı vermesine tepki geldi.

‘DÜŞÜNDÜRÜCÜ...’

Yapılan paylaşımı olayın üstünü örtmek olarak ifade eden TMOOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Sekreteri İbrahim Tataroğlu “Bu karar öğrenildiğinde TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi Yönetimi Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu ile görüşme gerçekleştirdi. Kerimoğlu bu kararını Oda yöneticilerine sözlü olarak bildirdi. Toplantı sonrası kendisinin sosyal medya hesaplarından TMMOB ile işbirliği içerisinde olacağını ifade etmesi, olayın üstünü örtmek anlamına gelmektedir. Yazılanlar ve yapılan eylemler arasında ki açık farkı kamuoyu açısından düşündürücüdür” ifadelerini kullandı.

2013 yılından bu yana Oda’nın asansör periyodik kontrolü gerçekleştirdiğini söyleyen Tataroğlu, “2013 yılında kontrollerin başladığı süreçte belediye sınırlarında güvenli asansör oranı yüzde 20’deyken Oda’nın kamusal denetim anlayışıyla yaptığı kontroller sonucu 2019 yılı itibari ile yüzde 85’lere ulaşmıştır” diye konuştu.

Kamusal denetimin özelleştirmeci ve piyasacı bir anlayışla yürütülmesinin sonuçlarını ülkenin her alanında yaşadıklarını ifade eden Tataroğlu sözlerini şöyle sonlandırdı: “AKP iktidarı TMMOB’nin toplumcu çizgisinden duyduğu rahatsızlıkla odamızın tüm itirazlarına rağmen özel şirketlerin de asansör periyodik kontrollerini yapabilmesinin önünü açtı. Görünen odur ki CHP yönetimindeki bazı belediyeler de iktidarın bu anlayışına uygun hareket etmeye başlamıştır. Kamusal denetim insanların güvenliği ve kamu çıkarı doğrultusunda kar amacı gütmeden yapılması gereken faaliyetlerdir, birincil amacı kar etmek olan şirketlerin önceliği kamusal denetim olamaz.”