HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kars, Muş ve İstanbul’da yaşananlara ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi. Buldan ve Temelli, “Muş’ta nasıl oylarımıza sahip çıkıyorsak İstanbul’da da sahip çıkacağız” mesajı verdi. HDP İstanbul İl Binasında yapılan açıklamada konuşan Buldan, “Başta Muş olmak üzere birçok yerde HDP kazanmasına rağmen bu seçimlerin HDP’nin elinden alındığını […]

Önce vekillerimizi şimdi belediyelerimizi çaldılar

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Kars, Muş ve İstanbul’da yaşananlara ilişkin ortak basın açıklaması düzenledi.

Buldan ve Temelli, “Muş’ta nasıl oylarımıza sahip çıkıyorsak İstanbul’da da sahip çıkacağız” mesajı verdi. HDP İstanbul İl Binasında yapılan açıklamada konuşan Buldan, “Başta Muş olmak üzere birçok yerde HDP kazanmasına rağmen bu seçimlerin HDP’nin elinden alındığını bariz bir şekilde görüyoruz. AKP’nin yaptığı bütün itirazlar kabul edilirken HDP’nin itirazlarının kabul edilmemesi ciddi bir çifte standardın uygulandığını ve HDP’ye karşı oyunların oynandığını gösteriyor. Özellikle Şırnak, Beytüşebbap, Uludere, Muş Malazgirt gibi yerlerde halkımızın oyları resmen gasp edilmiştir” dedi.

OYLARIMIZA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Her yerde oylarına sahip çıkacaklarını belirten Buldan, şöyle konuştu: “Biz her yerde oylarımıza sahip çıkacağız. Muş’ta nasıl oylarımızı sahip çıkıyorsak İstanbul’da da sahip çıkacağız. YSK’nin bir an önce devreye girmesi ve hukuki olmayan yaklaşıma müdahale etmesi gerektiğini belirtmek isterim.”

HİÇBİR MEŞRUİYETİ YOK

“Anayasa ve yasalara uygun bir tavır sergilenmedi” diyen Sezai Temelli ise açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Çifte standart yerine bir anayasa standartı ile hareket edebilirdi ve bu Türkiye’yi bu tür tartışmalardan kurtaracaktı. Bugün dönüp baktığımızda geçersiz oyları saymak yerine bazı yerlerde tüm oylar yeniden sayılıyor, aslında halkın iradesini yok sayan, iktidarın alıştığımız tutumuyla karşı karşıyayız. Ama sonuçları ortadadır. Muş’ta Malazgirt’te, Viranşehir ve Tatvan’da hakkımız gasp edilmektedir.

Ama daha açık olanı tabii ki Şırnak’tır. Hakkımız gasp edilmektedir. Aynı şey batıda İstanbul’da hayata geçirilmek isteniyor. Aritmetik ortada, gereğini yapmak YSK’nin elinde. 24 Haziran seçimlerinde olduğu gibi Şırnak ve Hakkari’de birer vekilimizi çalmışlardı şimdi aynı yöntemle belediye başkanlarımızı çalıyorlar. Bunun hiçbir meşruiyeti yoktur.”