Ülkede kadın cinayetleri son bulmazken önceki gün katledilen Tuğba Tokbaş toprağa verildi. Tokbaş’ın babası katilin cezalandırılmasını isterken genç kadının arkadaşı İpek ise dosyada ne yazdığını ve içeriğini bilmek istediklerini söyledi.

Önceki gün katledilen Tuğba Tokbaş toprağa verildi: "Katil en ağır cezayı alsın"

Dilan Esen

Denizli Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 22 yaşındaki Tuğba Tokbaş’ın Eray Hakver tarafından katledilmesine tepkiler sürerken genç kadının arkadaşları ve ailesi Tokbaş için adalet istedi. Ayrıca dün Tokbaş’ın cenazesi toprağa verildi.

Tokbaş’ın arkadaşları ve yakınlarının katıldığı törende koronavirüs testi pozitif çıkan genç kadının cenazesi önlemler altında toprağa verildi.

EN AĞIR CEZAYI ALSIN

Tokbaş’ın babası Murat Tokbaş, “Yaklaşık 1,5 aylık bir arkadaşlıkları vardı. Katil, kızımın odasına nasıl girdi ve neler yaşandı bilmiyoruz. Yapılacak araştırma sonucu belli olacak. Kızını kaybetmiş bir baba olarak, katilin en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyorum” dedi.

GİZLİLİK KARARI NİYE VAR?

Dosyadaki gizlilik kararına tepki gösteren Tuğba Tokbaş’ın eski ev arkadaşı Dilan İpek, BirGün’e konuştu. Pamukkale Üniversitesi tarih bölümü öğrencisi Dilan İpek, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını istedi. İpek, şunları dile getirdi: “Bir arkadaşımız ifadeye gitti. Polislere katilin ne dediğini öğrenmek istediğini söylemiş. Katil, cinayetten sonra bu arkadaşımızın evine gidiyor. Ancak katil polise verdiği ifadesinde bunu söylememiş.”

DOSYADA NE VAR BİLMİYORUZ

“Katilin ifadesinde ne söylediğini bilmek istiyoruz” diyen İpek sözlerini şöyle sürdürdü: “Gizlilik kararının kaldırılmasını istiyoruz. Hemen gizlilik kararı getiriliyor ve dosyaya dair hiçbir şey açıklanmıyor. Biz erkeği tanımıyorduk. Sık sık tartıştıklarını biliyoruz. En son cinayetin işlendiği gün Tuğba’yı darp etmiş ve öldürmüş.”

Tokbaş’ın kadın mücadelesine verdiği destekten de bahseden İpek, “Tuğba aslında sakin ve çok nahif bir kadındı. Yetenekli ve üretken, araştıran sürekli çalışan bir kadındı. Üniversitede okurken aynı zamanda çalışmak zorundaydı. Çok üzgün ve aynı zamanda çok öfkeliyiz. Kadınlar olarak tüm kadın katliamlarının peşinde olduğumuz gibi bunun da peşinde olacağız. Katilin en ağır cezayı almasını istiyoruz” dedi.

onceki-gun-katledilen-tugba-tokbas-topraga-verildi-katil-en-agir-cezayi-alsin-804370-1.

***

Erkekler, üç kadını katletti

Ülkede üç kadın daha erkekler tarafından katledildi.

Malatya’da hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Mehmet P. isimli erkek, Emine P.’yi silahla vurarak öldürdü. Olay, önceki gün Zaviye Mahallesi’nde meydana geldi. Emine P.’yi şiddete maruz bıraktığı için hakkında evden uzaklaştırma kararı bulunan Mehmet P., evli olduğu kadının oturduğu eve girdi. Çıkan tartışmanın ardından Mehmet P., kadını vurarak öldürdü. Olay sonrası kaçan Mehmet P., polis ekiplerince yakalanıp, gözaltına alındı.

Aksaray’da ise R.T. adlı erkek 36 yaşındaki Saadet Korkmaz’ı öldürdü. Korkmaz’ın çalıştığı markete giden R.T. ile genç kadın arasında henüz belirlenemeyen nedenle tartışma çıktı. Daha sonra R.T, Korkmaz’ı bıçakla yaralayarak olay yerinden kaçtı. Sağlık ekiplerince Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Korkmaz, yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı. Şüpheli R.T. ise yakalanarak gözaltına alındı.

Öte yandan İzmir Dikili’de Çilem Kılıç, ayrıldığı Alper Gül isimli erkek tarafından öldürüldü. Gül, Kılıç’ın annesini ve komşusunu yaraladıktan sonra intihar etti.

***

NE OLMUŞTU?

Eray Hakver, önceki gün Tokbaş’ın kaldığı aparta gitmiş ve burada genç kadını katletmişti. Cinayet zanlısı erkeğin aparttan hızlıca çıkması ve daireden gelen sesler üzerine çevredeki yurttaşların ihbarı üzerine bölgeye polis ekipleri sevk edilmişti. Olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilen genç kadının cansız bedeni Pamukkale Üniversitesi Adli Tıp Morguna kaldırılmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından cinayet zanlısı erkek, İl Emniyet Müdürlüğüne giderek cinayeti itiraf etmişti. Zanlı, kasten adam öldürme suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.