Önder İşleyen: 21. Yüzyılın Devrimci Yol’unun parçası olduk

Ankara’da 3 Haziran günü “Köklerini insanlığın özgürlük kavgasından alan; altmışlardan yetmişlere gelen genç ölümlerin üzerinde çoğalan bir mücadelenin 40. yılındayız” diyerek bir kez daha birliğe, dayanışmaya ve geleceğe çağrı yapıldı. 60'lı yıllardan bu yana devrimci mücadelenin her alanında olan Oğuzhan Müftüoğlu bir konuşma yaptı. Müftüoğlu'ndan sonra ise katılımcılara seslenen ÖDP Başkanlar Kurulu üyesi Önder İşleyen, "21. Yüzyılın Devrimci Yol’unun parçası olduk" dedi

İşleyen mücadelenin 40. yılında şunları söyledi:

Bu onurlu ve başı dik yürüyüşün parçası olmaktan onur duyuyoruz. Devrimci Yol, milyonlarca insanın hayat çizgisinde değişim yarattığı gibi, 12 Eylül’ün karanlık günlerinin sonrasında bizim kuşaklarımıza da ulaşarak, hayat çizgimizi iyiden ve güzelden yana değiştirdi.

Bu hareketin içinde büyüdük, yıldızların üzerine bizim de gençliğimiz düştü. Her şeyden önce birbirine sahip çıkmayı, sevgiyi, arkadaşlığı ve dostluğu öğrendik.

Ülkenin ve halkın çıkarlarını kendi çıkarlarımızın üzerinde tutmayı, halka ve memlekete karşılıksız bir sevgiyle bağlanmayı öğretti. Büyük bir sorumluluk duygusunu mücadelemizin ve hayatın her aşamasında bize kazandıran bu hareketin içine doğanlar, içinde büyüyenler olarak 90’ların liberal rüzgârlarının yarattığı anafora karşı mücadele ettik. Devrim ve sosyalizmin imkânsız bir ütopya olduğunu söyleyenlere, büyük anlatıların ve toplumsal dönüşümlerin sonunu ilan ederek emperyalizmin politikalarını soldan desteklemeye çalışan anlayışlara karşı 21.yüzyılın devrimci yol arayışının parçası olduk.

Tekel’de, Cerattepe’de, Gezi’de fikrimiz bu şafaklardaydı. Gezi’den Haziran Meclislerine, halkın AKP/Saray rejimine karşı yeni bir gelecek arayışında birleştik.

Bugün HAYIR sonrasında da kurulan tek adam diktasına da onun karşısında onların kopyası olmaktan öteye gitmeyecek sahte umutlara karşı devrimci demokratik bir seçeneği, bir başka gücü yaratmak için mücadelemizi sürdüreceğiz. Bugün de tüm ilerici güçlerle, anti-emperyalist, demokrat, anti-faşist insanlarımızı bunu birlikte başarmaya çağırıyoruz. Yıldızlı yumruğun yolunda yürüyüşümüz hep sürecek, yıldızlı yumruklar bu şafaklardan hiç eksilmeyecek.