Depremin yıktığı kentlerden Hatay’da bulunan SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Antakya artık yok, yok olmuş bir kentten söz ediyoruz. Dolayısıyla görünüyor ki aslında devlet dediğimiz şey burada bir çöküntüden başka bir şey değil” açıklamasında bulundu.

Önder İşleyen: Devlet dediğimiz, buradaki çöküntüden başka bir şey değil

HABER MERKEZİ

SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, 6 Şubat’taki deprem felaketinin ardından partisinin görevlileriyle gittiği Hatay’da son durumu anlattı.

İşleyen, “Antakya artık yok, yok olmuş bir kentten söz ediyoruz” dedi. Her yıkıntının altında insanların yardım çığlığını duyduklarını belirten İşleyen, buna rağmen yardım edebilecek kimsenin olmadığını, insanların kendi çabalarının ise yetersiz kaldığını ifade etti.

“Burada insanlar kendileri seferber olmuş durumda. Ama burada gönüllülerin yapabileceği hiçbir şey yok. Ellerin sadece kazma kürek var” diyen İşleyen, “Belki 1 metre alttaki yakınlarına ulaşmak için çabalıyorlar ama mümkün olmuyor. Dolayısıyla görünüyor ki aslında devlet dediğimiz şey burada bir çöküntüden başka bir şey değil” değerlendirmesinde bulundu.

“DEVLET, BİR AVUÇ HARAMİNİN BANKA HESABINI KORUYAN SOPA”

Önder İşleyen, SOL Parti olarak ellerinden gelen dayanışmayı gösterdiklerini kaydederek sözlerini şöyle tamamladı:

“20 yıllık saltanat burada insanların tepesine çöktü. Gördük devlet denilen şey, bir avuç haraminin banka hesapları ve onları koruyan bir sopadan başka bir şey değil. Eğer başka bir şey olsaydı, burada insanların yardım çığlıklarına el uzatan birileri olurdu. Burada hiçbir şey yok gerçekten. Ekmek yok, su yok, battaniye yok. SOL Parti olarak, elimizden geldiğinizce insanların yardımına koşuyoruz. Burada güç vermeye çalışıyoruz. Türkiye’nin 86 noktasında yardım toplayan, dayanışma toplayan arkadaşlarımız var. “