Önemli olan reytingmiş!

BirGün/ANKARA

AKP ve MHP milletvekillerinin erkek egemen anlayışı savunduğu, davet edilen bazı uzmanların erkek şiddetini meşru göstermeye çalıştığı TBMM Kadına Şiddetin Araştırılması Komisyonu’nda bu kez medya temsilcileri dinlendi. Türk Medya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel, şiddetin önlenmesi için yapılması gerekenlerden çok reyting kaygısından söz etti.

AKP, MHP ve CHP’li vekillerce gündeme getirilen “Televizyonlarda kadın başarı öyküleri haberleştirilsin” önerisine karşı çıkan Yiğitel, “İzlenemeyebiliyor. Ne olur beni yanlış anlamayın. Bunu reytinge feda edelim anlamında söylemiyorum ama mesela, kadın başarı hikâyeleri eyvallah; sporda, sağlıkta, eğitimde, siyasette tamam ama böyle 7 gün 24 saat açın bir televizyon kanalında, kadın hakları, eşitlik falan anlatın, izlenmez. Bu böyledir. Sıkıcı, izlenmiyor” dedi.

KADIN DÜŞMANI SÖZLER

Kadına şiddetin önlenmesi konusunda görüşlerine başvurulması için davet edilen bir diğer “uzman” Yeni Akit Gazetesi Haber Müdürü Muhammed Kutlu ise konuşmasında skandal ifadeler kullandı. Kadını döven erkeğin hemen evden uzaklaştırılmasının hata olduğunu iddia eden Kutlu, “anne ve kız çocuğunun plan yapıp babayı evden uzaklaştırmak için karakola şikâyet ettiğini, uzaklaştırma kararlarının yeniden ele alınması gerektiğini” savundu. Kutlu, şunları da söyledi:
“Köyümüzde kızlara biz hiç yan gözle bakmadık. Biz atımızın terkisinde düğünlere götürürdük kız arkadaşlarımızı. Onun kuralı da şudur, kızı düğüne götürmek üzere alan delikanlı aynı şekilde geri bırakır. O kızı bir yere götüren kişi o kızın namusunu, şerefini üzerine almıştır, ona herhangi bir halel geldiğinde tamamen toplumda rezil olur, dışlanır, hayatı biter.”

ŞULE ÇET İTİRAFI

Kutlu ayrıca, tüm kaynaklara yakın erişimleri olmasına rağmen Şule Çet cinayetini eksik haberleştirdiklerini itiraf etti. Kutlu, “Bakın, çok üzülerek söylüyorum; o bacımızın, Şule Çet kardeşimizin atıldığı iş hanında, plazada bulunuyor bizim temsilciliğimiz. Akit’te çok detaylı haber görmemişsinizdir. Niye görmemişsinizdir? Biz, düşündük taşındık, çok kötü bir olay, hassasiyet göstermek istedik yani, kısaca geçtik haberi” dedi.