Umudunu kaybedenler başvurmadığı için kayıtlı işsiz sayısı düştü. Her 100 kişiden 70’ine ise işsizlik maaşı verilmedi. Bir tarafta gençler iş umudunu yitirirken öte yanda ise AKP’liler yüksek maaşlarla kamu kurumlarında görevlendiriliyor.

Onlar yedikçe umut yitiriliyor

Gelir kaynakları kamu bankaları

Bir tarafta işsizlik, yoksulluk kol gezerken diğer tarafta AKP’nin bürokratları kamu kurumlarından aldığı dolgun maaşlarla ceplerini dolduruyor. Varlık Fonu ile kamu bankalarının kurullarının istihdam ve ek gelir aracı olarak kullanılması genişleyerek sürüyor.

Kamu bankaları mart sonunda genel kurullarını yaptı. Yönetim kurullarındaki danışmanlar, bakan yardımcıları, eski vekiller yerlerini korurken bunlara yenileri de eklendi. Eski Kağıthane Belediye Başkanı Kılıç ile Rize Belediye Başkanı Metin koltukların yeni sahibi oldu.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.

İşsize işsizlik maaşı dahi yok

Kriz salgınla birlikte buhrana dönüşürken iş bulma umudunu yitirenler İŞKUR’a da başvurmaktan vazgeçti. Kurumun verilerine göre ‘nasıl olsa iş bulamam’ diyenler İŞKUR’un kapısından dahi içeri girmedi. İşgücü istatistiklerine göre bu yüzden kayıtlı işsiz sayısı azaldı.

Verilere göre martta İŞKUR’a kayıtlı işsiz sayısı bir önceki aya göre yüzde 7 azalarak 2 milyon 663 bin 916 kişi oldu. Kayıtlı işsiz sayısı geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 37,95 oranında azaldı. Ocaktan bu yana başvuran her 100 kişiden sadece 30’u işsizlik ödeneği alabildi.

Haberin tamamına buradan ulaşabilirsiniz.