Onlarca kişiye özel ilan

Berkay SAĞOL

Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) geçen ay açtığı 408 kişilik rekor kişiye özel ilandan sonra tekrar akademik ilan yayımladı. SBÜ’ye bağlı farklı illerdeki fakülte, şehir, eğitim ve araştırma, sağlık uygulama araştırma, branş hastaneleri için alacağı 184 profesör ve doçent ilanlarında kişiye özel şartlar dikkat çekti.

Bu ilanlardan öne çıkanlar şöyle:

•Adana Şehir SUAM Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı için verilen doçent ilanında, “Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji alanında doçent olmak. Kene çıkarma tekniklerinin karşılaştırılması ve teknik hataların değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak” şartları arandı. Bu konuda, “Kene çıkartım tekniklerinin değerlendirilmesi ve karşılaştırılması ile kene çıkarma sırasında yapılan teknik hatalar” çalışması bulunurken, yazarlardan A.R.Ş. şartları karşılayan tek kişi.

•Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt SUAM Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Anabilim Dalı için açılan doçent ilanında, “Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon alanında doçent unvanına sahip olmak. Akut stroku olan hastalarda fonksiyonel elektrik stimülasyonunun omuz ağrısı üzerindeki etkileri konusunda çalışması olmak” şartları arandı. Türkiye’de bu konuda, “Akut inme hastalarında omuz subluksasyonunun önlenmesinde kinezyo bantlama etkinliğinin elektrik stimülasyonu ile karşılaştırılması” isimli çalışma bulunuyor.

•Ankara Dışkapı Yıldırım Beyazıt SUAM Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı için verilen doçent ilanında, “Ruh Sağlığı ve Hastalıkları alanında doçent olmak. Obsesif kompulsif bozuklukta bilişsel davranışçı psikoterapinin değerlendirilmesi konusunda çalışması olmak” şartları yer aldı. Bu konuda, “Obsesif Kompulsif bozuklukta bilişsel davranışçı grup psikoterapisinin etkinliğinin değerlendirilmesi” adlı çalışma yer alıyor.