Önleyici tedbirler alınmalı

‘Çocuklar İçin Hep Birlikte’ oluşumu tarafından hazırlıkları yaz aylarında başlayan Çocuğun Cinsel İstismarıyla Mücadele Çalıştayı, dün Ankara’da başladı. ODTÜ Mezunlar Derneği Vişnelik Tesisi’nde düzenlenen çalıştaya; hukukçular, sosyal hizmet uzmanları, gazeteciler, akademisyenler ve demokratik kitle örgütlerinin temsilcisi katıldı.

BEŞ ÇALIŞMA GRUBU KURULDU
Bugün de sürecek çalıştayda, istismara karşı mücadele, koruyucu ve önleyici tedbirler tartışıldı. Etkin Çocuk Koruma Sistemi; Medya ve Çocuk; Profesyonellerin Güçlenmesi ve Korunması; Yasal Düzenlemelerde Çocuğun Cinsel İstismarı ile Çocukluk Algısı ve İstismarla Alternatif Mücadele Yöntemleri başlıklarında çalışma grupları oluşturuldu.

KARARLAR İSTİSMARI ARTIRDI
Açılış konuşmasını yapan SES MYK Üyesi Aylin Akçay, son dönemde çocukları ilgilendiren kararların istismarı önlemediğinin altını çizdi. Akçay, bu kararların istismarı daha da artırdığını ifade etti. Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği’nden Zeynep Mutlu da çalıştayda ‘koruyucu ve önleyici’ tartışmaların öne çıkacağını belirtti. Çalıştayın sonucu, kamuoyuyla paylaşılacak.