Online sporla sağlıklı kalın

Evden dışarı çıkmayanlar evlerinde günlerini dolu dolu geçirmek istiyor. Can sıkıntısını film-dizi izlemek ya da yemek yiyeyerek geçirenler artık farklı aktivitelere başvuruyor. Bu ihtiyaçtan yola çıkan Mersin Mezitli Belediyesi, evde kalanların daha kaliteli zaman geçirmesi adına ‘Evde spor var’ etkinliği başlattı. Etkinliğin ilk gününde eğitmen Yaprak Deniz Dutlu tarafından gerçekleştirilen ve sosyal medya hesabından paylaşılan pilates etkinliğini binlerce kişi takip etti.

Program bugün eğitmen Güller Tosun ile diksiyon, yarın Süreyya Değirmenci ile yoga, Nazmiye Yeliz Dursun ile zumba ve cuma günü ise Yaprak Deniz Dutlu’nun vereceği pilates dersleriyle devam edecek.

ALIŞKANLIK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ

İlk kez sosyal medyadan canlı yayınla yapılan pilates eğitiminin bu denli yüksek oranda takip edilmesinin kendisini son derece mutlu ettiğine vurgu yapan eğitmen Dutlu, “Bir anda binlerce kişinin izlemiş olması hem heyecanımı artırdı, ama bir o kadar da motive etti. Mezitlilere evlerinde spor yapma alışkanlığı kazandırmak istiyoruz” dedi.

Amaçlarının evlerinden zorunlu olarak çıkamayan vatandaşlara daha kaliteli zaman geçirtmek olduğunun altını çizen Belediye Başkanı Neşet Tarhan, şöyle konuştu:

“İçerisinde bulunduğumuz olağanüstü günlerde zorunlu olarak evde kalırken insanlarımızı psikolojik ve sosyal açıdan dinç tutmak adına böyle bir etkinlik başlattık. Her gün eğitmenlerimiz sosyal medyadan canlı olarak spor yaparak Mezitlilere ulaşacak.”