Yetişkinlere yönelik içeriklerin yer aldığı OnlyFans'ın hisselerinin yüzde 75'ine sahip olan Ukraynalı ve ABD vatandaşı Leonid Radvinsky, 2020'nin sonundan bu yana 517 milyon dolar temettü aldı.

OnlyFans'ın sahibi bir buçuk senede 500 milyon dolar kazandı

Yetişkinlere yönelik içerikler için abonelik platformu OnlyFans, yapımcısı Ukraynalı-Amerikalı Leonid Radvinsky'ye 18 ayda 500 milyon dolar kazandırdı.

2021'de OnlyFans için içerik üreten 2,5 milyon kişiye ise toplam 4 milyar dolar ödeme yapıldı.

BBC Türkçe'nin haberine göre kullanıcıları sadece geçen yıl OnlyFans üzerinde 4,8 milyar dolar harcadı.

2020'de 61 milyon dolar vergi öncesi kâr açıklayan şirket geçen yıl bu miktarı 433 milyon dolara çıkardı.

Porno içerikler için abonelik servisi olarak tanınan platform, pandemi döneminde kullanıcı sayısını artırdı ve bu şirketin gelirlerini katladı.

Ancak OnlyFans, reşit olmayan bireylerin müstehcen içeriklere erişimini engellemek için yeterince önlem almaması gerekçesiyle eleştiriliyor.

Şirket, buna güvenlik ve içerik denetimi yaklaşımını sürekli olarak geliştirdiğini söyleyerek yanıt veriyor.

2016 yılında İngiltere'de kurulan ve 2018'de Radvinsky'ye satılan OnlyFans'in bugün dünya çapında 220 milyon kullanıcısı ve iki milyondan fazla içerik üreticisi var.

Platform 2021'de kullanıcı sayısını bir önceki yıla göre yüzde 128 ve içerik üretici sayısını yüzde 34 oranında artırdı.

ÇOCUKLARIN HESAP OLUŞTURABİLDİĞİ ORTAYA ÇIKMIŞTI

Geçen yıl şirket, bankacı hissedarlarının baskısı üzerine tüm cinsel içerikli içeriğin platformdan çıkarılacağını açıklamıştı. Ancak, kullanıcılarından gelen tepki üzerine OnlyFans, açıklamadan bir hafta sonra bu değişikliği askıya aldığını duyurdu.

2021 yılında BBC News tarafından yapılan araştırma, çocukların sahte kimliklerle sitede hesap oluşturabildiğini ve platformda video satabildiğini tespit etmişti. Haberin ardından İngiltere'nin çocuk komisyonu, OnlyFans'in platformunda reşit olmayan bireylerin içerik satışını durdurmak için daha güvenli hale getirilmesi gerektiğini söylemişti. OnlyFans ise, ilgili hesapları kapattığını ve çocuklara ait tüm aktif abonelikleri işaretleyip paralarını iade ettiğini açıklamıştı.